Blogolj!

Gigaberuházás a Budai Irgalmasrendi Kórházban

Fotó: NGM

A betegellátás körülményeinek javítása – tekintettel az épület műemléki jellegére is – átfogó építészeti beavatkozást is igényel. A megújuló és kibővülő Budai Irgalmasrendi Kórház a XXI. századi igényekhez igazodó, magas felszereltségű intézmény lesz, amely mindenben megfelel a budaiak és a fővárosiak elvárásainak.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a Kozma Imrével, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetőjével és Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: az egyházi kórházak fejlesztése az Egészséges Budapest Programban külön figyelmet kap.

A nemzetgazdasági tárca közleménye aláhúzta, a fejlesztés nem előzmények nélküli, a rend az elmúlt években uniós források felhasználásával folyamatosan korszerűsítette létesítményeit. A mostanihoz hasonló léptékű beruházásra azonban még nem volt példa a rend magyarországi történetében.

A fejlesztés során olyan új egység létrehozására is sor kerül, mint a keresztény szellemiségű családi központ, amely két intézmény együttműködésének eredményeként jön létre. A kezdeményezés nőgyógyászati-andrológiai-családtervezési központja a Budai Irgalmasrendi Kórházban, a szülészeti és újszülött osztálya pedig a Bethesda Kórházban működik majd. A teljes beruházás csaknem 21 milliárd forintos költségeihez a kormány 12,9 milliárd forinttal járult hozzá, a fejlesztés költségeinek fennmaradó, mintegy 8 milliárd forintos összegét az Irgalmasrend saját forrásaiból biztosítja.

Az adatok szerint évente a 33 féle járóbeteg-szakrendelésen 270 ezer ember fordul meg, az ellátott fekvőbetegek száma pedig eléri a 17 ezret.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48689/pics/lead_800x600.jpg
21 milliárd forint,Budai Irgalmasrendi Kórház,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?