Blogolj!

Merkel migránsainak 80 százaléka munkanélküli Németországban

Fotó: NGM

A napjainkban zajló tömeges és ellenőrizetlen migráció nem lehet megoldás Európa munkaerő-piaci és demográfiai problémáira. Ezt jól mutatja az is, hogy a Németországba érkezett bevándorlóknak még az ötöde sem tudott elhelyezkedni – mondta Varga Mihály egy szakmai konferencián Budapesten.

Kiemelkedően nőtt a foglalkoztatottság 2010 óta Magyarországon, mintegy 750 ezerrel többen dolgoznak, a munkanélküliségi ráta pedig harmadára csökkent.

A kormány célkitűzései 2010 óta változatlanok, ezért a munka értékének elismerésére, a családok megerősítésére és a mindehhez alapot teremtő gazdasági növekedés támogatására koncentrál.

A kedvező munkaerő-piaci folyamatokat jelentősen segítették az Ifjúsági Garancia rendszer, illetve az Út a munkaerőpiacra uniós programok is, amelyeknek köszönhetően többszázezer ember munkaerő-piaci integrációját segítettük és segítjük a foglalkoztatás támogatásán, illetve képzésén keresztül – mondta el a tárcavezető.

Varga Mihály utalt egy, a németországi migrációs helyzetet vizsgáló napokban megjelent elemzésre, amely szerint 2017 tavaszán a menekültstátuszban részesítettek foglalkoztatási rátája csupán 18 százalék volt, miközben a munkanélküliség körükben meghaladta az 50 százalékot. Bár 2016-ban közel 22 milliárd eurót költött Németország integrációs célokra, a fiskális megtérülés esélye még középtávon sem reális az elemzés szerint.

A magyar kormány álláspontja már évek óta változatlan: a foglalkoztatási és népesedési kihívásokat családtámogatással, munkaerő-piaci reformokkal, valamint stabil és dinamikus gazdasági növekedéssel kívánjuk orvosolni, nem pedig bevándorlással.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48543/pics/lead_800x600.jpg
Angela Merkel,migránsok,Munkanélküliség,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?