Blogolj!

Napelemek melegítik majd a vizet a csillaghegyi medencékben

Napelemrendszer és hőszivattyú segíti majd a hatékonyabb energiafelhasználást a megújuló Csillaghegyi Strandfürdőben. Ismét egy olyan beruházással gazdagodhat Óbuda és Csillaghegy környéke, amely hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők egyre modernebb és egyre szebb környezetben élhessenek – hangsúlyozta Varga Mihály Tarlós István főpolgármesterrel tartott sajtóbejáráson a Csillaghegyi Strandfürdő építkezésén.

A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. összesen hat fürdőjében több mint 840 millió forint értékben valósul meg energetikai fejlesztés. A megújuló csillaghegyi fürdőben 286 millió forintból hőszivattyúkat építenek be fűtésre, valamint napelemeket áram előállítására és napkollektorokat a medencevizek melegítésére.

A több mint hárommilliárdos beruházással megvalósuló fejlesztés után a strandfürdő várhatóan már az idén nyáron fogadja a vendégeket. A beruházás célja kettős: az épület egyrészt a lakosság színvonalasabb kikapcsolódását segíti wellness-részleggel, szaunavilággal, „gyerekparadicsommal”, valamint étteremmel, másrészt a sportolók, elsősorban az utánpótlás céljait szolgálja. A főpolgármester elmondta: hét szinten épül majd meg a fürdő. Összesen hétezer négyzetméternyi területen készül tizenegy medence, emellett a strand három szabadtéri medencéje is megmarad.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48466/pics/lead_800x600.jpg
Csillaghegyi Strandfürdő,Napelemrendszer és hőszivattyú,Tarlós István,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?