Blogolj!

Jó hír a síelőknek: fejlődés az eplényi síarénában

Összesen negyvenkilenc hóágyúval is felszerelték azt az új sípályát, amelyet kétüléses felvonó segítségével lehet kényelmesen és hatékonyan használni.  

A mintegy félmilliárd forintos fejlesztést pénteken adták át az eplényi síarénában. A mindössze ötszáz lelket számláló Veszprém megyei kistelepülés számára nagy előrelépést hozhat az új beruházás.

Révész Máriusz kormánybiztos kiemelte: körülbelül ötszázezer ember síel Magyarországon, és a kormány számára fontos, hogy ők az országon belül is megtalálják a megfelelő lehetőségeket, írta az MTI.

A nagyobb sípályákon akár 90-100 ember is dolgozik, és ezek a létesítmények a régió turisztikai életét is élénkítik.

Az új sípálya Magyarország legnagyobb kezdő sípályájaként egy kilométer hosszú, 50 méter széles, szintkülönbsége pedig 124 méter. Az új felvonó tizenkét tartóoszlopon a kivilágítható pálya mentén halad, felfelé egyszerre 190 utast tud szállítani. Ebele Bálint, az eplényi pályákat üzemeltető Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója szerint ideális esetben a felvonó óránként 1500 embert tud a hegyre szállítani, átlagos kapacitásként óránként 1300 emberrel számolnak.

Az ügyvezető igazgató arról is beszélt: a beruházássorozat részeként másfélszeresére növelték a hógyártó rendszert. Emellett beszereztek két új hótaposógépet, ratrakot, új bejáratot, síiskolát és tanulópályát, valamint vendéglátóhelyet építettek, illetve nyári attrakciókat is kialakítottak. Az új pálya közelében a vendégek számára egy fél hektáros, bővíthető parkoló is épült.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48345/pics/lead_800x600.jpg
Eplény,fejlesztés,sípálya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?