Blogolj!

Az óbudaiak közreműködésével újulnak meg parkok a III. kerületben

Közösségi tervezéssel újul meg a Szépvölgyi úti és a Lékai bíboros téri park 2018 első felében. A kormány tavaly év végi döntése értelmében 470 millió forintos támogatással valósul meg a fejlesztés a III. kerületben – jelentette be Varga Mihály Bús Balázzsal, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának polgármesterével tartott közös sajtótájékoztatón.

Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: az emberek szívesen tesznek környezetükért, ha azt látják, hogy számítanak a véleményükre, írja a nemzetgazdasági tárca közleménye.

Óbuda korábban is Budapest életerős kerülete volt, az elmúlt néhány évben további lendületet kapott. A fejlődés mindenhol jól nyomon követhető, az iskolák és az óvodák megújulásában, a közlekedés fejlődésében és nem utolsó sorban a városkép, ezen belül a közterek és közparkok megszépülésében.

Mindkét park esetében az önkormányzat a lakókkal közösen döntötte el, hogy hol, mire van a leginkább szükség, mikor lesz igazán célszerű az átalakítás és mely feladatokkal kell kezdeni a munkát.

A sajtótájékoztatón Bús Balázs elmondta, hogy a Szépvölgyi úti park átépítésére 240 millió forintot fordít az önkormányzat. Átépítik a burkolatokat, megújulnak a zöldfelületek és a parkolók, új kerékpártárolókat alakítanak ki és a szervizút felújítására is sor kerül. Emellett végre megnyugtató megoldása lehet az évtizedek óta itt lévő beomlott légópince problémájának is, ezzel az itt élők régi kívánsága is teljesül. A Lékai bíboros téren pedig – 230 millió forintos kormányzati támogatással – 1848-as emlék- és pihenőpark valósul majd meg. A tervekben a közösségi terek mellett Czetz János honvédtábornok szobrának elhelyezése is szerepel.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48187/pics/lead_800x600.jpg
Bús Balázs,Óbuda,parkfelújítás,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?