Blogolj!

Sokat érő nyilatkozat: ne felejtse el a családi adókedvezményt!

Az eddigi tapasztalatok szerin sokan, több tízezren feledkeznek meg a családi adókedvezmény igényléséről. Pedig az összeg jelentős, hiszen egy gyermek után 10 ezer forint, a kétgyerekes családoknak 35 ezer forint, a harmadik gyermektől gyermekenként 33.000 forint adómegtakarítást jelent.

Érdemes tehát minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével növelten utalni, írta a nemzetgazdaságitárca közleménye.

A családi adókedvezmény 2011 és 2018 között összesen mintegy 1900 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál. A legnagyobb összeggel – majd 320 milliárd forinttal – idén számolhat a legális munkát végző 1,1 millió szülő, háromszázezer személynek pedig egy fillér adót sem kellett fizetnie.

Annak, aki még nem adta le adóelőleg-nyilatkozatát, minél előbb érdemes pótolni. Így ugyanis már a februári fizetés a családi kedvezmény összegével növelten érkezhet. A januári adókedvezmény összege természetesen nem veszik el, az majd 2019-ben az szja-bevallásban kérhető vissza.

A feledékenység látványos számokkal is kifejezhető. Míg 2017. áprilisában mintegy 791 ezer szülő érvényesített családi kedvezményt, addig januárban csak 729 ezer.

A NAV honlapjáról elérhető alkalmazással néhány kattintással, gyorsan és egyszerűen elkészíthető az adóelőleg nyilatkozat. Az ügyfélbarát adóhivatal legújabb szolgáltatása, az adóelőleg-nyilatkozat alkalmazás az alábbi linken érhető el: http://www.nav.gov.hu/anya

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/48100/pics/lead_800x600.jpg
családi adókedvezmény,NAV,Több tízezer feledékeny
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?