Blogolj!

Jó érzéssel egy kistelepülésért

A kistelepülések legnagyobb problémája az, hogy miként tudják a fiatalokat a szülőhelyükön tartani. Ehhez az egyik legkézenfekvőbb megoldás az, ha munkát és színes közösségi életet biztosítanak a helyben élőknek.

A gyöngyösi térségben 24 település adja a Leader-csoportot, amelyek fejlesztéséért Bárdosné Kocsis Éva is nagyon sokat tesz a Dél-Mátra Közhasznú Egyesület munkaszervezet vezetőjeként. A szervezetet az Unió is támogatja, hiszen fontos kezdeményezései vannak.

Sok település megújult, közösségi épületeket hoztak létre és az infrastruktúra is sokat fejlődött. Bárdosné Kocsis Éva emellett hátrányoshelyzetű nőkkel és fiatalokkal is foglalkozik Vécsen. Rendbe hozták a művelődési házat a 650 fős kistelepülésen, ahol már nyári táborokat is szerveznek a gyerekeknek. Sőt immár egy kis varrodát is működtetnek. Emellett a település összes közösségi programján részt vesznek az előadásaikkal.

Bárdosné Kocsis Éva azt is elmondta, hogy szerinte mi a titka az ilyen kezdeményezéseknek:

Megélénkült az élet! Nekem ez nagyon nagy örömet okoz, hála Istennek mindig azt csinálhattam, amit szeretek. Sosem kellett olyan dolgot tennem, amit nem szerettem. Mindig azt javaslom a pályázóknak, hogy olyan dolgok megvalósítására törekedjenek, amelyben jól érzik magukat. Magánemberként is azt teszem, amit szívesen csinálok és jó érzés, hogy ezt megtehetem."

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50827/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?