Blogolj!

Tornateremmé válik a közös gondolkodás az Árpád Gimnáziumban

Az árpádos diákok, a tanárok, az iskola vezetése, a szülők, az öregdiákok az önkormányzattal együtt keresték a megoldást. A kormány tavaly év végi döntése erre az igényre mondott igent. A magyar kormány 157 millió forintot biztosít az Óbudai Árpád Gimnázium új tornatermének kialakítására – jelentette be Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a Tarlós István főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzatokkal, a társadalmi szervezetekkel és a tenni akaró polgárokkal való közös munka mindig eredményre vezet.

A nemzetgazdasági tárca közleménye hangsúlyozza, nagy múltú iskola az ötvenes évektől társbérletre kényszerült: meg kellett válnia aulájától és egyik tornatermétől is. Egy olyan, a sport terén kiemelkedő intézmény esetén, mint az Árpád Gimnázium, ez nagy veszteséget jelentett.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban, szintén részben kormányzati támogatásból, energetikai felújítást hajtottak végre az épületben. A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy Óbuda az elmúlt két évtizedben Budapest egyik leggyorsabban fejlődő városrésze volt. Az elmúlt néhány év pedig – a fővárosi és az országos összehasonlításban is – kiemelten sikeresnek tekinthető. A kormány támogatásával megvalósuló fejlesztések közül megemlítette a Kandó Kálmán, illetve a Márton Áron Kollégium felújítását, a békásmegyeri piac rekonstrukcióját, valamint a Mészkő park kialakítását.

Tarlós István – mint az iskola egykori diákja – személyes emlékeit is felidézve mondott köszönetet azért, hogy az iskolában a testnevelés méltóbb kereteket kap a jövőben.

Tamás Ilona, az Észak-budapesti Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a III. kerületben 26 intézményben mintegy 12 ezer diák oktatását biztosítja az állam évente mintegy 8 milliárd forintból.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47969/pics/lead_800x600.jpg
Óbudai Árpád Gimnázium,Tamás Ilona,Tarlós István,új tornaterem,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?