Blogolj!

Ötletverseny, komoly támogatással!

Zékány Zoltán

Vállalkozz Józsefváros! – bíztatja a városrész fiataljait kreativitásra, dédelgetett elképzeléseinek vállalkozásba öntésére a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ. Zékány Zoltán igazgató a Blogstarnak elmondta, hogy az ötletversenyen nincs tematikus megkötés, de kimondottan örülnének, ha beleillene a kerületi Smart City koncepcióba, hogy a későbbiekben akár pilotként megvalósuljon Józsefvárosban.

A pályázaton részt vehetnek a józsefvárosi székhellyel vagy telephellyel rendelkező (vagy rendelkezni fogó) vállalkozások, a józsefvárosi felsőoktatási intézmények hallgatói, illetve azok a legfeljebb 40 éves természetes személyek, akik józsefvárosi állandó lakcímmel rendelkeznek.

A H13 olyan elképzeléseket támogat, amelyek egy már kieszelt ötlethez kínál forrást, hogy így beindítható legyen egy vállalkozás. Az első három helyezett 1,5-1-0,5 millió forintos pénzjutalomban, továbbá székhelyszolgáltatásban és inkubációban részesül. A pályázatban benne kell lennie egy jól körülhatárolható ötletnek. Ez lehet egy, a pályázó által végzett tevékenység, egy általa készített termék vagy nyújtott szolgáltatás. Fontos, hogy a leírás bárki számára közérthető legyen. Tartalmaznia kell olyan indokokat – legalább ötöt –, amelyek miatt a pályázó indokoltnak tartja az ötlet vállalkozássá fejlesztését. Kérdés az is, hogy azok, akik a pályázó szerint használnák a terméket vagy igénybe vennék a szolgáltatást, azok most mit használnak. Fontos, hogy a pályázat részletezze azt is, hogy az ötletgazdának mire volna szüksége a megvalósításhoz.

A pályázatok beküldési határideje: 2018. február 25. 23 óra 59 perc, az alábbi linken lehet jelentkezni: http://www.h13.hu/index.php/vallalkozz-jozsefvaros/

A Józsefvárosi Smart City Bizottság vezetője Ferencz Orsolya, a Józsefvárosi Önkormányzat képviselője.  

Ferencz Orsolya

A tervek szerint a zsűriben helyet foglal a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, a Józsefvárosi Önkormányzat Smart City Ideiglenes Bizottság magasrangú képviselője és a H13 mentora, illetve korábbi mentoráltja. Első körben nyolcra szűkíti a jelentkezők számát, majd a döntőbe jutott pályázók a verseny előtt úgynevezett pitch tréningen vesznek részt, hogy az élő döntő során tökéletes prezentációkat hallhasson a közönség. A pitchek után, a zsűritagok döntenek és a verseny lezárásaképpen eldől, kié a legjobb pályázat Józsefvárosban.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47973/pics/lead_800x600.jpg
Ferencz Orsolya,Smart City,Vállalkozó Józsefváros,Zékány Zoltán
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?