Blogolj!

Tizenhárom ezerrel kevesebb magyar dolgozik külföldön

Folyamatos csökkenés mellett továbbra is rekord alacsony, 3,8 százalékos a munkanélküliség Magyarországon.

Hét év alatt így közel harmadára, 175 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, szemben a szocialista-liberális kormányok idején tapasztaltakkal, amikor ez a szám megközelítette a félmilliót. A foglalkoztatottak száma 4 millió 447 ezerre emelkedett, ami a 2010-es kormányváltás óta 738 ezres növekedést jelent.

A hazai munkaerőpiacon több mint 88 ezerrel többen dolgoznak, miközben a közfoglalkoztatottak száma 39 ezer fővel, a külföldön dolgozók száma 13 ezer fővel csökkent, amely 18 százalékos, illetve 11 százalékos csökkenésnek felel meg.

A nemzetgazdasági tárca közleménye rámutat, a kormány célja, hogy az országban meglévő munkaerő-tartalékot, az inaktívakat, a munkanélkülieket, a kisgyerekes anyákat, illetve a nyugdíjasokat minél nagyobb számban támogassa a munkaerőpiacra történő visszatérésben. Emellett tovább kell erősíteni szakképzési- és felnőttképzési rendszert, növelni kell a duális képzésben résztvevők számát, a vállalati képzések rugalmasabbá tétele mellett.

A minimálbér és a garantált bérminimum jelentős emelése, illetve ezzel párhuzamosan a munkaadói adóterhek érdemi mérséklése tovább ösztönzi a vállalatok hatékonyságjavító törekvéseit, ezáltal hozzájárul a versenyképesség növekedéséhez is.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47925/pics/lead_800x600.jpg
foglalkoztatottak száma 4 millió 447 ezer,külföldön dolgozók száma 13 ezer fővel csökkent,Munkanélküliség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?