Blogolj!

Őszre elkészül a csaknem 8 milliárdos ferihegyi fejlesztés

Három helyett már csak egy daru forog és emeli az építőanyagokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol jó ütemben halad az új, több mint tízezer négyzetméteres utasmóló építése. Az új létesítményben a fenti szinten zajlik majd a beszállítás és eggyel alatta lesz az érkezési folyosó. Az épület tetőszerkezete január végére teljes mértékben elkészül, így a daruk helyett már a belső munkákra került át a hangsúly.

Mind a hét beszállító folyosó acélszerkezete a helyére került a budapesti repülőtér 2B oldalán. Ezek lesznek azok a folyosók, amelyeken keresztül az utasok közvetlen megközelíthetik a repülőgépeket a beszállásnál vagy a kiszállítás során. Az acélszerkezetű folyosók széles betonlábakon állnak, amelyekhez a későbbiekben a beszállító folyosók mozgatható részeit csatlakoztatják. A betonból épített lépcsőházak azonban akár a buszos, akár a gyalogos beszállítást is lehetővé teszik a jövőben – a légitársasági igényektől függően.

A KÉSZ Építő Zrt. és az alvállalkozói már sok helyen az új utasmóló szigetelését szerelik, illetve az azt eltakaró homlokzati elemeket rögzítik a helyükre. Január végétől pedig megkezdik az óriási üvegablakok behelyezését, ami után a belső munkákat, a szerelvényezést már zavartalanul lehet végezni. Az utasmóló mindkét szintjén folytatódnak az elektromos berendezések szerelési munkái, párhuzamosan már sok helyen elkészültek a belső gipszkarton válaszfalak is. Várhatóan január végétől már burkolók veszik át a terepet és elkezdik a padlózat kiépítését.

A 2B terminálhoz kapcsolódó utasmóló megépítése az egyik legfontosabb része a Budapest Airport 50 milliárd forintos (mintegy 160 millió Eurós) BUD 2020 elnevezésű repülőtér fejlesztési tervének, melyet a repülőtér üzemeltetője teljes egészében saját finanszírozásból valósít meg 2020 végéig. A B oldali utasmóló megvalósításának összköltsége meghaladja a 25 millió eurót (7,8 milliárd forintot).

Az új létesítmény az eredetileg tervezett határidőben, 2018 harmadik negyedévére az utasok és a légitársaságok rendelkezésére áll.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47895/pics/lead_800x600.jpg
2018 harmadik negyedévére átadják,Ferihegy,Utasmóló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?