Blogolj!

Vámosaink nemzetközi sikere

Komoly elismeréssel értékelték vámosaink munkáját. A Nemzetközi Vámnap alkalmából a Szlovák Pénzügyi Igazgatás elnöke – elismerve a magyar pénzügyőrök nemzetközi szinten is példaértékű munkáját – arany érdemérmet adott át Molnár Tamásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium vámszakmai ügyekért felelős helyettes államtitkárának.

Tavaly mintegy 60 milliárd forintnyi vámbevétel keletkezett itthon, amelynek húsz százaléka – mintegy 12 milliárd forint – gazdagította a magyar költségvetést, a többi az unió büdzséjébe került, írta a nemzetgazdasági tárca közleménye. A vámbevételek nagysága mellett, a magyar vámhivatal az informatikai fejlesztések területén is előkelő helyet foglal el az uniós ranglistán. Hazánkban ugyanis a kiviteli és a behozatali vámkezelések közel 100 százalékban elektronikusan történik.

A szlovák adó- és vámhivatalának elnöke a kitüntetés átadásakor kiemelte a magyar-szlovák példaértékű vámszakmai együttműködését, amely a tisztességes kereskedők, fuvarozók védelme mellett, mindkét állam költségvetésére is jótékonyan hat. A két ország pénzügyőrei havi rendszerességgel tartanak közös akciókat, melynek célja – a két tagállam adatbázisainak felhasználásával, valamint célzott közúti ellenőrzéseivel – a csalárd vállalkozók azonnali kiszűrése.

A Nemzetközi Vámnapon Molnár Tamás helyettes államtitkár mellett, aki a legmagasabb rangú arany érdemérmet vehette át, a Szlovák Pénzügyi Igazgatás elnöke ezüst érdeméremmel tüntette ki Bakai Kristóf ezredest, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemzetközi főosztályának vezetőjét.

A vámhatóságok feladata sokrétű, így többek között a terrorizmus elleni küzdelem, valamennyi EU állampolgár biztonságának és egészségének védelme a hamis termékek, fegyverek, kábítószerek illegális behozatalának megakadályozásával. A magyar vámszolgálat európai összehasonlításban is kiemelkedő eredménnyel működik, a külső határszakaszok áruellenőrzésében fontos szerepet tölt be.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47797/pics/lead_800x600.jpg
arany érdemérem,Molnár Tamás,Nemzetközi Vámnap,Szlovák Pénzügyi Igazgatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?