Blogolj!

A német vállalatok kitűnő helyzete Magyarországon

Németország hazánk legfontosabb gazdasági partnere. A KSH adatai alapján 2014-ben 3.246 német vállalat 187 400 főt foglalkoztatott Magyarországon, ezzel Németország a legnagyobb foglalkoztató, emellett a legtöbb külföldi leányvállalattal rendelkező partnere hazánknak.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) évnyitó estjén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter leszögezte: a szervezet és tagjai minden fontos területen hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez, ahogyan részt vesznek abban a szakmai munkában is, amely gazdaságpolitikánk kialakítást célozza.

A nemzetgazdasági tárca közleménye megállapítja, hogy a közös munka eredményeként említhetjük többek között a szakképzési együttműködési megállapodás megkötését, a Kamara éves konjunktúrajelentésének közös értékelését, a DUIHK Munkacsoportjaival való szakmai konzultációt, a Versenyképességi Tanácsban végzett közös munkát és nem utolsó sorban a szakképzési díjak átadását.

A nemzetgazdasági miniszter szólt arról, hogy Magyarország gazdasági eredményei az elmúlt évben minden tekintetben jó teljesítményt jeleznek. A tavalyi év első három negyedévében 3,8 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, és a következő években is hasonlóan magas, 4 százalék körüli növekedést várható. Eredményeinkben jelentős szerepet játszottak azok a német vállalatok, amelyek az elmúlt években folyamatosan bővítették magyarországi termelésüket, új kutatás-fejlesztési tevékenységet hoztak hazákba, illetve beruházásaikkal hozzájárultak a magyar GDP növekedéséhez.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a szakképzés fejlesztése terén megtett intézkedések további előrelépést hozhatnak. Egyértelmű sikerként értékelhetjük például a Magyarországon német mintára kialakított duális szakképzési rendszert, amely már egyre nagyobb teret nyer a hazai felsőoktatásban is.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy hazánknak kedvezőek a kilátásai az országban működő német vállalatok szerint is, hiszen a cégek a DUIHK legutóbbi, 2017. őszi villámfelmérése szerint kitűnőnek értékelik gazdasági helyzetüket.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47724/pics/lead_800x600.jpg
duális szakképzés,Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK),Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?