Blogolj!

Izmosítja a kormány az építőipari cégeket

Tovább erősíti a kormány az építőipari cégeket. Az építőipar teljesítménye több mint 30 százalékkal, a szerződések száma 110 százalékkal nőtt tavaly novemberben – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint a kormány célja, hogy e növekedés a jövőben is folytatódjon, ezért egy 20 milliárd forintos fejlesztési program indul az ágazatban, amelyre már januártól pályázhatnak a magyar építőipari kis- és középvállalkozások.

A termelés megoszlását ismertetve a nemzetgazdasági miniszter kiemelte: mindkét építményfőcsoport esetében emelkedést regisztráltak, az épületek építése 29,1 százalékkal, az egyéb építményeké 33,9 százalékkal nőtt éves alapon. A várakozásoknak megfelelően 2017 első három negyedévében tovább emelkedett a lakásépítési engedélyek száma – éves alapon 32,7 százalékkal –, az épített lakások száma pedig 51,5 százalékkal bővült. Varga Mihály hangsúlyozta: 2010 átlagához viszonyítva a hazai ágazat termelése 21,6 százalékkal emelkedett, 2014 átlagához mérve pedig 14,9 százalékkal volt magasabb, amellyel hazánk első helyen szerepel a régiós országok között. Az épületek szerződésállományának növekedését tovább erősítik az elmúlt időszakban meghozott kormányzati intézkedések, mint a CSOK vagy a kedvezményes lakásáfa.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47297/pics/lead_800x600.jpg
20 milliárd forintos fejlesztési program,építőipar,KSH,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?