Blogolj!

Váratlan milliárdok településfejlesztésre

A tartalékok és a maradványpénzek újabb önkormányzatok számára nyitottak lehetőséget a fejlesztésekre a különböző településeken.

Az eddigi 454 településen felül további 1236 önkormányzat kap 17,9 milliárd forintot az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt 2017-es pályázat keretében, jelentette az MTI.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy az önkormányzati intézmények, sportlétesítmények, utak és hidak felújítására, karbantartására vonatkozó pályázatot 2017-ben is kiírták, és a beérkező 1835 pályázatból 454 települést tudtak támogatni két lépésben mintegy 7,5 milliárd forinttal.

Az év végén a tartalékokból és a maradványpénzekből lehetőség nyílt arra, hogy további önkormányzatokat támogassanak. Így az eredetileg benyújtott pályázatok alapján további 1236 önkormányzat 17 milliárd 897 millió forintos támogatást kap. Ezzel – három ütemben – összesen a mintegy 3200 önkormányzat fele, 1690 részesül ilyen költségvetési támogatásban.

Nagyon sok kistelepülésnek nagyon komoly előrelépést jelenthet azt, hogy például az orvosi rendelőjét, közösségi házát vagy az önkormányzati hivatal épületét felújíthatja. Továbbá ez a forrás jelentős támogatást ad az utak felújítására is, és nem csak a kistelepüléseknek, hanem akár egyes fővárosi kerülteknek is. Mint megjegyezte, az elmúlt években nem volt arra példa, hogy budapesti kerület is kapjon ebből a forrásból.

Pogácsás Tibor szólt arról is, hogy az önkormányzatok működése stabil, és - mint mondta - a számok azt mutatják, hogy mind több megtakarítással rendelkeznek a települések, gyakorlatilag már harmadik, negyedik éve az önkormányzati szféra zárszámadáskor többlettel zár.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47133/pics/lead_800x600.jpg
Pogácsás Tibor,tartalék és maradék pénzek,településfejlesztés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?