Blogolj!

Tovább dinamizálják a gyorsan fejlődő közepes cégeket

A középméretű vállalatok számára is fontos a termelés automatizálása, a minél innovatívabb működés, egyebek mellett ehhez is segítséget nyújt a kormány új programja.

Középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forint európai uniós forrásból a nagy növekedési képességű, közepes vállalkozások támogatására. A pályázók vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

Lepsényi István államtitkár sajtótájékoztatón szerdán Győrben elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozások szerepe meghatározó a magyar gazdaságban, mivel a termelés mintegy 50 százaléka származik tőlük és a dolgozók kétharmadát foglalkoztatják. A nemzetgazdasági tárca közleménye szerint Magyarországon jelenleg mintegy ezer középvállalkozás működik, ezek adják a bruttó hazai termék (GDP) egy százalékát. Az 500 legnagyobb középvállalat közül több, mint négyszáz magyar tulajdonban van - ismertette.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a középvállalati fejlesztési program célja, hogy a feldolgozóipari cégek korszerű technológiákat alkalmazzanak, használják az ipar 4.0 lehetőségeit, automatizálják a termelést, innovatívabbak legyenek, szálljanak be a kutatás-fejlesztési programokba, legyen korszerű vállalatirányításuk és ismerjék meg a külpiacot.

A stratégiai partnerségen alapuló programot a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézménye, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) vezeti. A program egyik szereplője a HGC Akadémia (nagy növekedési képességű vállalkozások - High Growth Companies, HGC), amely egyebek mellett segít elkészíteni a vállalkozásoknak rövid, közép és hosszú távú fejlesztési programjait, s megismerteti őket a külföldi gyakorlatokkal.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47078/pics/lead_800x600.jpg
1,7 milliárd forint,Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.,középvállalati fejlesztés,Lepsényi István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?