Blogolj!

Megint nagyot harapott a piacból a Nemzeti Közművek

Pintér M. Lajos

Az ország déli részén immár a földgáz- és áramszolgáltatást, valamint a folyamatos ellátáshoz szükséges hálózatot is az állami társaság biztosítja az ügyfelek számára.

A NKM Nemzeti Közművek Zrt. megvásárolta az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt.-t. Az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B.V.

A tranzakcióval az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részvénycsomagjának 100 százaléka került a Nemzeti Közművek tulajdonába, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a 23 125 kilométer hosszú földgázelosztó hálózatát.

Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája a földgázt és a villamos energiát is beleértve már meghaladja a 60 ezer kilométert.

Az új „szerzemény”, a mintegy 500 munkavállalót foglalkoztató társaság Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén 6 megyében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül.

Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, a tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára.

Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincs.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonában lévő áram- és földgázszolgáltató társaságok, valamint leányvállalataik egyébként tavaly év végén jelentették be, hogy a jövőben egységesen, Nemzeti Közművek márkanévvel és egységes arculati megjelenéssel folytatják tevékenységüket.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/47116/pics/lead_800x600.png
áramszolgáltatás,ÉGÁZ-DÉGÁZ,energia,földgázszolgáltatás,Nemzeti Közművek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?