Blogolj!

Négymilliárd tüzelőanyagra

Lagzi Lajcsi Lópici Gáspárral, alias Szilágyi Istvánnal. Kellett a segítsége.

Nem csak a nehéz körülmények között élő Lópici Gáspár vagy A három testőr Afrikában című film Potrien őrmestere szerepét eljátszó Szilágyi István szűkölködik, hanem sokan mások is. Galambos Lajos, alias Lagzi Lajcsi barátjával közösen vásárolt neki három köbméter tűzifát, ami remélhetőleg kitart a melegebb idő beálltáig. A Rákosligeten élő színész számára akár az önkormányzat is biztosíthat tüzelőt, ha benne van abban a csoportban, amelyek igényeltek támogatást tűzifa, illetve szén vásárlásra.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Galgahévízen tartott sajtótájékoztatóján beszámolt a szociális tüzelőanyag támogatási pályázat aktuális helyzetéről.

Idén 2255 önkormányzat nyújtott be érvényes támogatási igényt. A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2018. február 15-éig osztják ki a rászorulók részére. A támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb 2018. március 31-éig történhet meg.

A tűzifa, valamint a szén szállításából – ideértve a rászorulókhoz való eljuttatást is – származó költségek a nyertes önkormányzatot terhelik.

A Belügyminisztérium a tavalyinál jelentősen nagyobb összegű – négymilliárd forint – támogatást tudott az igénylő önkormányzatok rendelkezésére bocsátani.

Hátha jut belőle Lópici Gáspárnak is? Ha nem, akkor maradnak a civil segítők.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/46991/pics/lead_800x600.jpg
Galambos Lajos,Lópici Gáspár,Pogácsás Tibor,Szilágyi István,Tűzifa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?