Blogolj!

A Fitch Ratings és a Standard & Poor’s kedvező minősítése

A gazdaság folyamatos erősödése idén is lehetővé tette, hogy a szociális ellátásokat időben postázzák a jogosultaknak. Így a szokásos rendnek megfelelően érkeztek családtámogatási ellátások és a fogyatékossági támogatások is. EcoBlogstar, 2017. 4. rész.

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idén is tevékenyen közreműködött abban, hogy a hazai vállalkozások minél több értékkel járulhassanak hozzá a bruttó nemzeti össztermék növeléséhez. Ennek része a kamara nemzetközi tevékenysége is, amelyről átfogó összeállítást olvashattak követőink gazdasági rovatunkban.

A magyar gazdaság erősödést a nemzetközi hitelminősítők is érzékelik. Növekvő elismerésüket különböző formákban ki is fejezték. Legutóbb a Fitch Ratings stabilról pozitívra javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását. Korábban a Standard & Poor’s tett hasonlóképpen. Egybehangzóan jelezték, hogy a magyar gazdaság alapjai erősek, a növekedés fenntartható pályán van, így minden adott, hogy jövőre a befektetési kategórián belül is feljebb lépjen Magyarország.

Kedvező fordulat volt megfigyelhető a hazai kereskedelemben. A negyvenkét országot átfogó felmérés szerint a legkisebb, mintegy öt pont körüli mértéket Ukrajnában mérték, míg a legnagyobb vásárlóerőt Liechtensteinben, 461 pontosat. Magyarországon most 44 pontos ez az érték, amely nagyon kedvező.

A Paks 2 beruházás megvalósításában nagy sikert jelent, hogy az Európai Bizottság zöld utat adott idén a fejlesztésnek. Ennek ellenére jócskán akadnak ellenzői. Egy vitaesten résztvevő szakértők, politikusok arról próbálták meggyőzni a kormányzat képviselőit, hogy nem dőlt még el semmi, le kell állítani a beruházást annak érdekében, hogy ne kerüljön túl sokba a magyar adófizetőknek.

A gazdaság fejlődése nem lenne sikeres a kis- és középvállalkozók támogatása nélkül. Egy decemberi pályázat vissza nem térítendő támogatást helyez kilátásba azoknak a cégeknek, amelyek meg tudnak felelni a feltételeknek.

A korábbi gyakorlattal ellentétben nem csak termelő és gyártó cégek nyújthatnak be pályázatot.

A várakozásokat meghaladó adatokkal szolgált a Központi Statisztikai Hivatal az ipari termelés alakulásával kapcsolatban az év első tíz hónapjában. Az adatokat vizsgáló szakértők az egész éves termelési teljesítményt is derűlátóan ítélik meg.

Az év utolsó hónapjának jó hírei közé tartozott, hogy tovább csökkennek az ingatlanbérbeadások közterhei. Jövőre a bérbeadók rendkívüli adminisztrációcsökkentéssel és jelentős pénzmegtakarítással számolhatnak.

A gazdaság növekedését a járműgyártás fejlesztése is támogatta. A járműgyártás olyan kiemelt nemzetgazdasági ágazat, amely az elmúlt években dinamikusan fejlődött, így jelentősen segítette az export emelkedését és a foglalkoztatás növelését.

Szintén az eredményességet segítő kezdeményezés a Mintagyárak kiválasztása. E projekt keretében lehetővé teszik, hogy a feldolgozóiparban működő magyar kis- és középvállalkozások valós működési környezetben ismerkedhessenek meg a fejlett Ipar 4.0 technológiai megoldásokkal.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/46431/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Fitch Ratings,kkv,Paks II
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?