Blogolj!

Nem volt uborkaszezon nyáron a gazdaságfejlesztésben

A nyár se jelentett uborkaszezont a gazdaságban. Sőt! Mindjárt június elején érkezett a váratlan hír, miszerint a közúti árufuvarozási szektorban a pihenőidő eltöltésének új, szigorúbb szabályairól szóló német rendelet aggályos és betarthatatlan, aminek egyetlen célja, hogy nehéz helyzetbe hozza a közép-kelet európai szállítmányozási cégeket. A kormány határozott célja, hogy megvédje a magyar gazdaság szereplőit az őket hátrányosan érintő, egyoldalú intézkedésekkel szemben. Ecoblogstar 2017. 3. rész

Örvendetes fejlemény volt ugyanakkor, hogy eredményes tárgyalásokat folytatott Orbán Viktor miniszterelnök a Roszatom vezetőivel. A találkozón a felek megelégedéssel nyugtázták a projekt megvalósításának menetét, amely az Európai Bizottság vizsgálatának 2017 márciusában történt lezárása nyomán aktív szakaszába lépett.

Magyar Levente államtitkár

Tudósítottunk továbbá arról is, hogy az uniós előírásoknak megfelelő levesporokat, ételízesítőket, fűszereket, 

innovatív adalékanyagokat készítő üzemet adtak át Nagytarcsán. Az Innovofoods Zrt. új üzeme csomagoló részleggel is rendelkezik.

A szabadságolásokhoz kapcsolódott az a nyári hír, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség kevésbé ismert kulturális, épített és természeti értékeket mutat be és népszerűsít. A kampánnyal arra inspirálták a magyar családokat, hogy minél többen, minél több időt töltsenek el belföldön.

Hogy legyen is pénze a magyaroknak a szabadidő eltöltésére Orbán Viktor a Parlamentben az Európai Unió vezetőivel tárgyalt a rezsicsökkentés eredményeiről. Egyetértettek abban, hogy mind az energiabiztonság, mind az alacsony energiaárak fontosan Magyarország és az Európai Unio számára egyaránt.

Július a nagy gazdasági projektek bejelentésének időszaka volt. Az ország eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztési programjának ismertetése mellett Banai Péter Benő államtitkár bejelentette, hogy a jövő évi költségvetésben több, mint 300 milliárd forint jut a családok támogatására. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig azt hozta a közvélemény tudomására, hogy 10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kis- és középvállalkozások számára. A teljes foglalkoztatás eléréséhez ugyanis a kkv-szektor érdemi támogatása szükséges. A Videoton leányvállalata pedig 330 millió forint állami támogatást kapott kapacitásbővítésre, amely összeg szintén hozzájárul a munkahelyek számának gyarapításához.

A következő esemény már augusztusban történt, de az előzőkhez kapcsolódik. E szerint a versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 4,5 milliárd forinttal támogat 101 mikro-, kis- és középvállalkozást. Ennek azért is nagy a jelentősége, mert a kkv-k Magyarországon a teljes foglalkoztatás 73 százalékát adják. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg.

Az se tartozott továbbá a nyári rossz hírek kategóriájába, hogy a megbízható adózók negyven százalék kedvezményt kapnak.

(Folytatjuk)

  

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/46430/pics/lead_800x600.jpg
Banai Péter benő,Innovofoods Zrt,kkv,Magyar Levente,Orbán Viktor,Roszatom,Videoton
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?