Blogolj!

„Kipréselte” magából a sikert a Pannon Tools Kft.

Már a diákéveit is a Pannon Tools Szerszámgyártó és Szolgáltató Kft. kötelékében töltötte Beke Barnabás gépkezelő, aki – saját bevallása szerint – két idősebb szerszámkészítő kolléga hathatós közreműködésével rengeteget fejlődött ott. Az öreg szakik megtanították neki azokat a fogásokat, amivel naponta járul hozzá hatékonyan, az egykoron kisiparosi tevékenységgel indult, ma már 88 embernek kenyeret adó - kft. eredményességéhez.

Fotó: Pannon Tools Kft.

Kezdetben csak szerszámgyártással foglalkoztak, később a hidegalakító szerszámok segítségével a lemezalkatrészek készítése is profilukba épült.

A Cascade Engeneering Europe Kft. számára például fém dekorációs elemeket gyártanak. Szemléletes példa a gépkocsikban látható szellőző berendezések levegőáteresztő rostélya, amelyeken át a friss vagy télen a meleg levegő beáramlik a gépkocsik belsejébe. Ezekből a legkülönfélébb variációkat tudja előállítania kft., méghozzá kiváló minőségben. Kiss Sándor, a Cascade beszerzési és logisztikai vezetője elmondta, hogy tizenhárom éve zökkenőmentesen működnek együtt a Pannon Tools-szal, s a kezdeti lépések után újabb és újabb projekteken kezdtek már el dolgozni. Nagy lökést adott a paletta szélesítéséhez, hogy a vállalat az elmúlt időszakban uniós támogatással technológiai fejlesztést hajtott végre.

Győri Balázs CNC gépkezelőt például éppen ez a sokféleség fogta meg s tartotta a cégnél. Mint mondja, a kft-nél nagyon jó a légkör, ami valószínűleg a változatos feladatokkal is magyarázható. Hangsúlyozta, nagyon sokat lehet itt tanulni, mivel a szerszámüzemben egyedi gyártással foglalkoznak. Minden nap teljesen mást gyártanak. Unatkozásra, annak a bizonyos ’zöld’ gombnak a monoton nyomogatására nincs lehetőség.  „Azt nem is bírnám csinálni, nekem kell a változatosság. Fontos, hogy járjon az agyam, mit, hogyan kell megcsinálni” – mondja Győri Balázs.

A sok tanulás az egyedi gyártás miatt minden fiatalnak nagyon jó. A munka megbecsülése és a vezetők odafigyelése garantálja azt, hogy ettől a cégtől nem állnak tovább a kollégák. Jelenleg 8-10 tanulót foglalkoztat az egykori családi ház pincéjéből indult, napjainkban pedig tágas és világos üzemcsarnokban működő társaság.

Tóth Lajos ügyvezető tulajdonos sokat dolgozik a vállalkozás eredményeiért, de látszik rajta, hogy ezt elhivatottsággal teszi, a siker reményében.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/45917/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?