Blogolj!

Bécsben nagy figyelmet szentelnek a nők és a fiatalok cégeinek

Kecskés István

A Budapesti Vállalkozói Napok (november 13.-14.-15.) közeledtével blogunk körbejárta a nemzetközi társintézményeket, hogy azok miként, milyen formában és hatékonysággal működnek. Úgy gondoljuk, hogy mindegyiknél találhatunk jó példákat, amelyeket célszerű a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarának is átvennie. Ezúttal a sógoroknál néztünk körül.

Természetesen Ausztriában is működik kamara, így a fővárosban Bécsben is akad közös képviselete a vállalkozók közösségének. Nyugati szomszédunknál törvény írja elő a kötelező tagságot. A szigorú szabályozás oka, hogy a kamara, az országos szervezettel együttműködve, nagy befolyással bírjon a gazdasági törvények előkészítésében.

Bécsben hét divíziót működtetnek: kereskedelem, ipar, könnyűipar és kereskedelem, információs szolgáltatás és tanácsadás, biztosítás és bank, turizmus és szabadidős szolgáltatás, valamint közlekedés és kommunikáció.

A legérdekesebb tény a bécsi kamara működésével kapcsolatban az, hogy nincs tagdíj, bár kötelezően benne kell lennie minden cégnek. A vállalkozások így ingyen kapják a képzéseket, az információ szolgáltatást és az adatbázisokat. Ilyen feltételek mellett vehetnek részt a jelenleg is futó projektekben. A kamara nagy hangsúlyt fektet az export ösztönzésre, a kereskedelem fejlesztésére. Ugyancsak komoly erőket mozgósítanak annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások egymást erősítve, hálózatban működhessenek.

A képzési programok mellett komoly figyelmet szentelnek a nő és a fiatalok vállalkozásainak. Ugyanúgy, ahogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a bécsi is keresi a kapcsolatot a startup cégekkel.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/44547/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?