Blogolj!

Rettenetes mese? Le vele!

Ragnar Volarus

Élt egyszer egy becsületes szegény legény, aki rendesen dolgozott nap-nap után, a falu lakói szerették őt, mert jól végezte a dolgát. A legény boldogan élt a családjával, befizette az adót a királynak, így gyarapítva annak a birodalomnak a vagyonát, amely az otthona volt.

Ám egy nap új szomszéd érkezett, aki ugyanazt a munkát végezte mint a becsületes legény, de olcsóbban vállalta a munkát, mert nem fizetett adót a királynak. Mindezt a falu lakóit nem gondolták végig, és kapva kaptak az olcsóbb szolgáltatás után. Ám a derék legénynek így felkopott az álla, nem tudta etetni a családját, és végül éhen haltak. Itt a mese vége.

Nem a megszokott népmesei lezárás, de éppen történhetett volna így is, ha mondjuk az UBER még mindig egy működő rendszer lenne Magyarországon. Merthogy a taxisok, és személyszállító vállalkozók immár online pénztárgépet üzemeltetnek, adóznak, különböző járulékokat fizetnek, évente vizsgáztatják autójukat és még sorolhatnánk.

Erre jött az UBER amely a rövidebb utat választotta, a kiskapukat. Csakhogy nézzünk magunkba. Mi is jobban szeretjük, ha azonos a feltételek egy versenyben és ellenfelünk nem kap könnyítést. A taxisok is ennyit szerettek volna. Azonos feltételeket. Egyáltalán nem a konkurenciával volt a baj. Hanem az, hogy ők szerettek volna kibújni, a szabályozás rájuk nézve kötelező pontjai alól.

Ugyanakkor vegyük észre, hogy az UBER jót is hozott. Immár taxit is tudunk okostelefonon keresztül rendelni, és nyomon követni az autót. Üzenetet kap az utas, hogy hamarosan ott a taxi és az utazás után értékelni is tudjuk a szolgáltatás minőségét, és fizetni is tudunk az applikáción keresztül.

A mi mesénkben a becsületes szegény legény boldogan él, míg meg nem hal. Itt a mese vége.

Címkék: uber
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/44540/pics/lead_800x600.jpg
uber
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?