Blogolj!

A párizsi iránytű

Ragnar Volarus

A Budapesti Vállalkozói Napok (november 13.-14.-15.) közeledtével blogunk körbejárta a nemzetközi társintézményeket, hogy azok miként, milyen formában és hatékonysággal működnek. Úgy gondoljuk, hogy mindegyiknél találhatunk jó példákat, amelyeket célszerű a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarának is átvennie. Először a francia fővárosban jártunk.

A Párizsi Regionális Kereskedelmi és Iparkamara 844 ezer vállalkozás érdekeit képviseli a párizsi régióban, ami közel negyede(!) a teljes francia üzleti közösségnek.

A szervezet javaslataival próbálja a gazdasági és regionális politikába illeszteni az üzleti fejlődés és versenyképesség-növelés kérdéseit.

Képzés és tanácsadás – ez a párizsi kamara fő profilja (Képünk illusztráció)

Fő profiljuk a tanácsadás és az oktatás. Ezen belül foglalkoznak pályaorientációs és irányváltási tanácsadással, készítenek egyéni interjúkat, létrehoznak szakmai projekteket, foglalkoznak a személyes és céges erősségek feltárásával és a szakképzés különböző területeivel.

Ezen kívül a kamara támogatja a vállalkozások képviselőit, az álláskeresőket, módot ad cégek számára, hogy támogassák az ipari képzéseket. Segítenek a hozzájuk forduló álláskeresőknek és a békéltetés terén is színvonalas szolgáltatásokat nyújtanak.

A Párizsi Regionális Kereskedelmi és Iparkamara több nagy francia szervezettel működik együtt. Olyanokkal, mint a Greater Paris Investment Agency, Ateliers Dela, Convergence, az IFA, CMAP vagy a Coe-Rexecode.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/44538/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?