Blogolj!

KKVHáz a Józsefvárosban

Vállalkozásfejlesztés Budapesten, avagy mit tehet egy kerület és mit tehetnek a kerületi vállalatok címmel fórum kerül megrendezésre a józsefvárosi H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban október 25-én szerdán, 16 órai kezdettel. (Cím: 1085. Budapest, VIII. Horánszky u. 13.)

A KKVHÁZ egy országos mozgalom, amely havonta megrendezésre kerülő gazdasági klubként működik, az eseménysorozat józsefvárosi rendezvényének házigazdája, Zékány Zoltán a H13 igazgatója a

Blogstar érdeklődésére elmondta, hogy a KKVHÁZ számos regionális csúcstalálkozót, ágazati egyeztetést és kávéházi hangulatú klubot szervezett már eddig is szerte az országban, amelyet most első alkalommal sikerült a kerületbe „csábítani”. A rendezvény ezúttal Józsefvárosra fókuszál. A helyszínen kerület vállalkozói le tudnak ülni a döntéshozókkal, s megbeszélni a legaktuálisabb gazdasági kérdéseket. A rendezvényeink fő gondolata a közösségszervezés, a tudásmegosztás és a szórakoztatás. Fővédnökük Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Mint Zékány Zoltán kiemelte, véleményük szerint a gazdaság csak akkor lehet tartósan eredményes, ha együtt jár a kultúra virágzásával. A klubok minden esetben közérdeklődésre számot tartó gazdasági témákat tárgyalnak és meglepetés kulturális csemegét is hordoznak.

A klub úgy működik, hogy a kerületek, a társszervezők mind alkotnak egy 3 fős csapatot. Most várhatóan 60-80 ember összesen 8-9 csapatot alkot. 4 csapat ül egy asztalhoz. 30 percet vitázhatnak a megadott témáról. Például most arról, mit tehet a Józsefváros, a Főváros vagy a Nemzetgazdasági Minisztérium a vállalkozásokért. A döntéshozó ezt vagy elfogadja és beépíti az akciótervébe, vagy ad acta teszi. A rendezvény tehát egy oda-vissza irányú kommunikációnak ad teret. Az asztaloknak maguk közül kell kiválasztaniuk, melyik csapat mondanivalója és előadásmódja a leghatásosabb. Minden asztal kiválasztottja 3 percben prezentál. A zsűri értékel és titkos szavazással megjelöli a győztest, akinek a korábbi egész asztala jut a döntőbe, ahol moderált vitát folytatnak és döntik el a végső sorrendet.

A KKVHÁZ Budapest munkáját támogatja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Szervezete, az Ipartestületek Budapesti Szövetsége, a Joint Venture Szövetség.

A rendezvény alapvetően ingyenes, ha az érdeklődök kitöltik a honlapukon megtalálható mindössze négy soros kis kérdőívet. Ide kattintva olvasható.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/43851/pics/lead_800x600.jpg
Józsefváros,KKVHÁZ Budapest,Zékány Zoltán
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?