Blogolj!

Konferencia a távfűtésről, a leghatékonyabb fűtési módról

Konferenciát rendez a Főtáv a távfűtés hatékonyságáról október 12-én a Kunigunda útja 49. szám alatt. A konferencia a legújabb távhő-fejlesztéseket, a gyakorlatban működő pozitív példákat és a fenntartható jövőért és a levegő védelméért munkálkodó szervezetek törekvéseit mutatja be. A konferencia mindemellett szorosan kapcsolódik a fűtési szezon indulásához is.

A levegő tisztaságának védelme mindmáig megoldatlan problémákat vet fel politikai és gazdasági, valamint társadalmi szinteken. Az energiafelhasználás növekvő üteme kihívás az energiahordozóstruktúrák korszerű működtetése szempontjából. Magyarországon az épületeink fogyasztják a nemzetgazdaság által felhasznált energia 40%-át; ennek jelentős része a lakó- és középületek fűtéséből származik. Számos megvalósult hazai felújítási projekt is alátámasztja azt az EU-s szakpolitikai iránymutatást, miszerint az energiahatékonyság javításának egy lakásra eső költsége a távfűtéses épületekben a legalacsonyabb. Számos beruházás tapasztalata, hogy a távhő termelés költséghatékony lehetőséget biztosít a megújuló energiahordozók (elsősorban biomassza hasznosítás, geotermia, napkollektorok) alkalmazására. A távhőszektor a fenntartható energiagazdálkodás egyik "zászlós-hajója" és jelentős tényezője a CO2-kibocsátás mérséklésének, így a fentiek alapján az konferencia egyik kiemelt küldetése, hogy a távfűtés megítélését az azt megillető szintre emelje mind a szakma, mind a nagyközönség körében.

Kedvcsináló video a konferenciához:

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/43369/pics/lead_800x600.jpg
fenntartható fejlődés,Főtáv,hatékonyság,konferencia,távfűtés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Csaba 2017-10-10 19:07:57
A tisztelt FŐTÁV az elmúlt 11 év alatt rendbe tehette volna legalább a Kunigunda útja 49. alatti portája előtti 300-400 méteres közutat, ugyanis amikor eső van, a gyalogosok gumicsizmában, vagy csónakkal tudnak közlekedni, a személygépjárművek pedig tengelyig merülnek a vízben. Dícséretes viszont az, hogy már sikerült eljutniuk az elmúlt 11 év alatt addig, hogy ne másfél méteres gaz és őserdő legyen a portájuk előtt nyaranta.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?