Blogolj!

Kitűnő MFB hitel, avagy vastyúk is talál szeget

Amikor először olvastam a Magyar Fejlesztési Bank egyik, esetleg engem is érintő kölcsönének legfőbb gondolatát, elbizonytalanodtam. Miért pont ez lenne a legmegfelelőbb. Annyi hasonló „cumit” dugtak már a számba, amelynek a végén kiderült, hogy baromi sokba kerül. S bár nekem kéne vele jól járni, de végül mindig csak a bank viszi el a tejfölt. A főüzenet így szól: „A Hitelprogram célja a lakossági szektor épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében”.

Aztán – mint a „lakossági szektor” tagja – mégis csak hozzákezdtem a részletek átbogarászáshoz, vak tyúk is talál szemet alapon. Vagy ahogy Anti bácsi mondja nagyon népszerű jelenetében, vastyúk is talál szeget.

Az motoszkált bennem, hogy azért biztos nem írnának olyat, hogy a lakosság körében ez az elmúlt évtizedek legjelentősebb energetikai korszerűsítési programja, amelynek 115 milliárdos keretösszegéből becslések szerint 20 ezer ingatlan energetikai korszerűsítése valósítható meg. Meg hogy az elérhető energia megtakarítás nemzetgazdasági jelentőségű.

Ha ilyen sok embernek jó, akkor csak én vagyok az a kukacos, aki mindentől fanyalog? Pedig már mióta szeretném a napkollektort fölbiggyeszteni a ház tetejére. Aztán rá kellett jönnöm, hogy bizony én vagyok a krónikusan előítéletes. Nekem sózták betegre az agyamat azok a „szuperkedvező” banki ajánlatok, amelyektől ennyire gyanakvóvá váltam. Ez egyszer ugyanis valóban hihetek a szememnek.

Az előkészületek során beszerzett energetikai szakvélemény és az értékbecslés alapján nagyjából négy és fél millió forintba kerülne napkollektor felszerelése. A húsz éves futamidejű hitelhez nekem csak 10 százalék előleget kell letennem, nem ötven-hatvanat, mint másutt, s a házam fedezetként szeptembertől nem hetven, hanem csak ötven százalékban számítódik be. A lakástakarék-pénztári megtakarításunkat is fel tudjuk használni két év múlva – ha letelik a négy év – előtörlesztésre vagy végtörlesztésre. S miközben a napkollektor előnyét azonnal élvezhetem, a fűtésem gázszámlája nagyjából lecsökken annyival, mint a havi törlesztőrészletem. Így a havi rezsim sem drágulna, ami fontos nagyon.

S most látom csak, hogy a hitelfelvételnél az sem akadály, hogy már vannak előkészületi költségeimről kiállított számlák. Azokat is befogadják.

Szóval évek óta böngészem a banki ajánlatokat, de ilyenre még nem bukkantam. Anti bácsival szólva, esetemben most a vastyúk tényleg talált szeget.

És aki sem nekem, sem Anti bácsinak nem hisz, az kattintson ide (https://www.mfbpont.hu/lakossagi-hiteltermekek).

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/42835/pics/lead_800x600.jpg
elmúlt évtizedek legjelentősebb energetikai korsze,Magyar Fejlesztési Bank,vastyúk is talál szeget
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?