Blogolj!

Két régióban felfüggesztették a pályáztatást gázkonvektorcserére

A földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez második napja lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni az Otthon Melege Program keretében. A közép-magyarországi és a nyugat-dunántúli régiókból eddig közel kétezer kérelem érkezett be.

Mint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye rámutat, a pályázatokat a Közép-magyarországi régióból 2017. szeptember 22-én 10 óráig, a Nyugat-dunántúli régióból pedig 12 óráig várták, a benyújtás lehetőségét ezt követően mindkét régióban határozatlan időre felfüggesztik.

Legközelebb a Dél-dunántúli régióban, 2017. szeptember 25-én (hétfő) reggel 8 órától lehet a gázkonvektor-készülékek cseréjéhez vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (https://konvektor2017.nfsi.hu/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások révén jelentősen javulhat a lakossági energiafelhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, nagymértékben hozzájárulva a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

A 2014 szeptemberében indult programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/42758/pics/lead_800x600.jpg
gázkonvektor,közép-magyarországi és a nyugat-dunántúli régiókbó,Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,Otthon Melege Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?