Blogolj!

Jogszabályváltozásokról a BKIK Vállalkozói Klubjában

Megtartotta első őszi szakmai összejövetelét a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának Vállalkozói Klub nevet viselő, havonta egyszer jelentkező rendezvénye.

Az évek óra rendszeresen működő klub ezúttal két témát dolgozott fel. Először Gyurkovics Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztály közigazgatási tanácsadója tartott előadást a közúti járművek műszaki megvizsgálásával és közúti ellenőrzésével összefüggésben várható jogszabályok változásáról. Ezt követően Agócs István, a Budapest Közút Zrt. Közlekedési Igazgatóság igazgatója a teherforgalmi és védett övezeti szabályozás aktuális budapesti kérdéseit mutatta be a népes hallgatóság előtt.

Az előadásokat szakmai vita követte.

Mint Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának elnöke portálunknak elmondta, a rendezvénysorozattal az a céljuk, hogy minél több ingyenes szolgáltatással szólítsák meg a budapesti vállalkozókat. Az ingyenes rendezvényekre azok a vállalkozók kapnak meghívót, akik a területen dolgoznak, akik érintettek a terítékre kerülő témákban. Kicsik és nagyok egyaránt képviseltetik magukat. Az őszi első rendezvényen a hallgatóság soraiban üdvözölhették a szervezők például a Budapesti Közlekedési Központ képviselőit is. Ők is hasznosnak ítélték azt frissen megjelent, szintén ingyenes kiadványt, amely a BKIK Ipari Tagozatának gondozásában látott napvilágot. A Közúti-Vasúti Árufuvarozási Ismeretek című kötetből mindenki magával is vihetett egy-egy példányt.

Korábban Építőipari Segédlettel jelentkeztek, amely vállalkozóknak és magánembereknek egyaránt fontos és hasznos információkat tartalmazott. A magánépíttetők például megtudhatták belőle, hogy egy kőműves naponta legfeljebb 6 köbméter téglafalat húzhat föl, aminek a munkadíja nem lehet több 20 ezer forintnál. A Családi Otthonteremtési Kedvezmények igénybevételének virágzása idején nagyon is hasznos lehet a megrendelő magánszemélyeknek e kiadvány forgatása, hogy tájékozottabbak legyenek az építkezés összetett rendszerének útvesztőiben.

A BKIK az ingyenes szolgáltatásokat a kötelező regisztrációs díjból tudja biztosítani, ami kötelezően megfizetendő, ám az önkéntesség miatt tagsági jogviszonyt nem keletkeztet. Ezért van az, hogy a mintegy 200 ezer budapesti vállalkozóból lényegesen kevesebben, 3,5 ezren tagok. Mint Csoltó Gábor aláhúzta, a BKIK-nak, mint köztestületnek törvényi kötelessége, hogy a nem kamarai tag vállalatok érdekeivel is törődjön a szervezet. Kiemelte továbbá, hogy a BKIK magánembereknek is ingyenesen ad tanácsot. Honlapjukon (www.bkik.hu) eleve sok a közérdekű információ, de szükség esetén személyesen is rendelkezésre állnak. Például a pályáztatás terén. Segítenek a lehetőségek felkutatásában, sőt a pályázatok megírásában is.

A Vállalkozói Klub rendezvénye végén fogadás keretében látták vendégül az érdeklődőket, melynek keretében kötetlen beszélgetések formájában lehetőség volt az előadókkal pontosítani a felmerülő kérdéseket, továbbá egymás közt értékelni azokat.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/42753/pics/lead_800x600.jpg
A Közúti-Vasúti Árufuvarozási Ismeretek,Agócs István,BKIK Vállalkozói Klub,Csoltó Gábor,Építőipari Segédlet,Gyurkovics Zsolt,ingyenes szolgáltatások
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?