Blogolj!

Ugrásszerűen nő az MFB Pontok száma

Az MFB Pontokkal megjelölt a pénzintézeti fiókok azok, amelyekben hozzá lehet jutni a nulla százalékos energiahatékonyság növelő hitelhez. Az év végéig összesen 642 Ponton igényelhető ezt végtelenül kedvező kölcsön.

Az egyik Facebook-ismerősömmel beszélgettünk a napkollektorok előnyeiről az interneten. Ő társasházban lakik én meg sorházban, s mint mondta, már szervezi a lakótársakat, hogy álljanak össze a tizenkét lakásos épület napkollektorral való ellátásra és a tűzfalszigetelésére. Azt mondta, hogy a vártnál könnyebben megy a szervezőmunka, mert olyan jók a feltételek, hogy nem nehéz meggyőzni a jobbára fiatalokból álló társasház lakóit a beruházásról. Az meg külön pozitívum, mondja, hogy a várható gázdíjcsökkenés révén a havi törlesztőrészlettel együtt sem kell többet fizetni fűtésrezsire, mint most gázdíjra. Béla eddig az internetről, baráti bejegyzésekből tájékozódott, de mint mondta, most már el szeretne menni egy bankfiókba is, hogy személyesen is meggyőződjön a lehetőségről.

– Melyik banknál lehet ezt igényelni? – kérdezte. – Hú – mondom – azt nem könnyű felsorolni, mert még annál is többnél. Mielőtt azonban felsoroltam volna neki a bankokat, jeleztem, hogy bármelyikhez mehet nyugodtan, mert mindegyik közvetítése ingyenes. Attól függetlenül ugyanis, hogy az igénylők a közvetítő bankokon keresztül jutnak hozzá a kölcsönhöz a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által biztosított pénzből, a hitelintézetek közvetítői díját nem az ügyfeleknek kell megfizetni. Tehát a lista: az MFB Pontok hálózatát a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt., az FHB Zrt., valamint az OTP Bank Nyrt., az MKB Bank Zrt., a Gránit Bank Zrt és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. megkülönböztetett fiókjai és tagintézményei alkotják. Ezekből jön össze év végére összesen az a bizonyos[KJ1]  hihetetlenül magas szám, a 642.

Facebook ismerősöm Nyírbátorban lakik, ahol az OTP-nek és a Magyar Takarékban Zrt. KELET Takarékszövetkezetének is van MFB Pontja. – Válogathatsz kényelmesen – írtam neki, aki meg is lepődött ezen a bőséges kínálaton. Impozáns adat, hogy az MFB pontok hálózata országosan a lakosság 72 százalékát helyben eléri, s[KJ2]  a többi településen lakónak sem kell 20-30 kilométernél többet utaznia egy forráshelyért.

Ha tehát nemcsak Nyírbátorban, hanem másutt – Záhonytól Lentiig, Battonyától Sopronig – megtetszenek valakinek az energiahatékonyság bővítésével kapcsolatos hitelfeltételek, az ne várjon a keret kimerüléséig vagy még öt évig, amikor az igénylések beadási határideje lezárul, mert addig már komoly megtakarításokat érhet el a saját fűtésrezsi-számlákon.

A részteletek itt (https://www.mfbpont.hu/lakossagi-hiteltermekek) azonnal megtekinthetők, elérhetők.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/42591/pics/lead_800x600.jpg
MFB Pont,Záhonytól Lentiig, Battonyától Sopronig
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?