Blogolj!

Több háztartási nagygépet vettünk

Több élelmiszert, háztartási nagygépet, elektronikai berendezést vásároltunk az elmúlt időszakban, ami alapvetően a bérek növekedésének köszönhető. A bérnövekedés tartóssága miatt a kiskeresekedelmi forgalom bővülése minden bizonnyal a következő hónapokban is megmarad. Mindezt Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mondta szerdán az M1 aktuális csatornán.

Örvendetes, hogy mind a májusi, mind a júniusi forgalom az átlagot meghaladóan járult hozzá a növekedéshez. A bővülés mértéke jelentősen, csaknem a duplájával haladja meg az Európai Unió országainak átlagát.

Érdekesség, hogy az élelmiszerforgalom kisebb mértékben emelkedett ugyan, de ez nagyobb részt tesz ki az a teljes volumenből.

Szerdai közleményében a nemzetgazdasági tárca kiemelte, Magyarországon 2010 januárja óta 22,7 százalékkal, 2014 elejétől pedig 19,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi ágazat teljesítménye. Az utóbbi két hónapban tapasztalt lendületes növekedés a háztartások fogyasztásának további emelkedését vetíti előre. A novemberben megkötött bérmegállapodás a bérek emelkedésén keresztül - az áfacsökkentésekhez hasonlóan - tovább serkentheti a fogyasztást és a GDP bővülését is.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/41561/pics/lead_800x600.jpg
kiskeresekedelmi forgalom bővülése,Marczinkó Zoltán István,Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?