Blogolj!

Nagy pénzt kaptak a kicsik

Jelentős lépésre szánta el magát a kormány: versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 4,5 milliárd forinttal támogat 101 mikro-, kis- és középvállalkozást. Ennek azért is nagy a jelentősége, mert a kkv-k Magyarországon a teljes foglalkoztatás 73 százalékát adják. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg.

A mostani döntésekkel 42 innovatív vállalkozás kapott támogatást ötleteik megvalósításához és piacra vitelére, ezek a cégek több mint 5,1 milliárd forint értékű fejlesztést hajthatnak végre – mondta az MTI-nek Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

A vállalkozások új eszközök beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására fordíthatják a pénzt. A cégek újonnan kifejlesztett technológiákkal új termékeket hozhatnak létre, illetve új szolgáltatásokat is kialakíthatnak.

A "Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés" című felhívás nyerteseinél fontos volt, hogy a tudományos kutatásokon keresztül olyan piacképes termékek, szolgáltatások jöjjenek létre, amelyek hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességének, innovációs tevékenységének növeléséhez.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/41495/pics/lead_800x600.jpg
kkv,Nagy pénzt kaptak a kicsik,Rákossy Balázs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?