Blogolj!

Százmilliók a lovasturizmus fejlesztésére

Magyarország azon ritka fekvésű országok közé tartozik, amelyet akár keresztül is lehet lovagolni, megfelelő infrastruktúra kiépítésével persze. Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy közel 700 millió forintot szán a kormány az észak-magyarországi, valamint észak-alföldi lovas turisztikai infrastrukturális fejlesztésekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban.

A településen nagy hagyományai vannak a lovaglásnak, a lovas turisztikának. A feltételek egy részét egy korábbi, Leader pályázat segítségével kialakították. Szabó Gergely, a település polgármestere az MTI-nek elmondta, szükségük lenne még lovak elhelyezésére alkalmas építmény, istálló kialakítására, amelynek költsége 10-15 millió forint. Harsányban egyébként 2016-ban elindították a helyi óvodában és általános iskolában a lovaglásoktatást, ennek köszönhetően körülbelül 100 gyerek kezdett el lovagolni.

Révész Máriusz hangsúlyozta továbbá, hogy a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által elnyert pályázat révén lehet majd építeni például lovak pihenésére is alkalmas megállóhelyeket, létre lehet hozni képzési központokat, biztosítani lehet az informatikai hátteret. A program előkészítése elkezdődött, a kivitelezés a tervek szerint jövő év elején kezdődik és előreláthatólag másfél évig tart majd.

Lóska János a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség elnöke kérdésre közölte: saját felmérésük szerint Magyarországon körülbelül 140 ezren foglalkoznak valamilyen szinten lovaglással. Becslésük szerint mintegy negyven százalékuk vesz, vagy venne részt szívesen terep- és túralovagláson, amennyiben a feltételek megfelelőek, valamint sikerül megteremteni az elvárható biztonságos körülményeket is - fűzte hozzá az MLTSZ elnöke. Azt is elmondta: szeretnének megnyerni a programhoz lovasbarát szálláshelyeket, településeket, valamint éttermeket felkészíteni arra, milyen speciális igényei vannak egy hozzájuk betérő lovas turistának.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/41314/pics/lead_800x600.jpg
Lóska János,lovasturizmus,Magyar Lovas Turisztikai Szövetség,Révész Máriusz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?