Blogolj!

Befektetésre ajánlják Magyarországot

Kedvezően értékeli Magyarország gazdasági teljesítményét a Fitch Ratings hitelminősítő. Kiemeli a gyorsuló növekedést, a bérek emelkedését, a fogyasztás erősödését, a munkanélküliség folyamatos csökkenését.

Mint a nemzetgazdasági tárca közleménye megállapítja, nem változtatott a magyar államadósság befektetésre ajánlott besorolásán a Fitch hitelminősítő intézet, érvényben maradt a stabil kilátás is.

A hitelminősítéshez mellékelt közleményében a Fitch is gyorsuló magyar gazdasági növekedéssel számol. A bővülést a fogyasztás erősödése jelentősen fogja támogatni, köszönhetően a munkanélküliség további csökkenésének és a bérek emelkedésének.

A Fitch is elismeri, hogy a gazdasági növekedés nem jár eladósodással, a költségvetési hiány idén és jövőre is 3 százalék alatt alakul, az államadósság pedig folytatva a 2011 óta tartó trendet egészen a GDP 71,1 százalékáig csökkenhet 2018 végére.

Mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat, ami a magyar gazdaság folyamatos erősödését igazolja. A piacok megítélése továbbra is megelőzi a hitelminősítők lépéseit és ott még kedvezőbben ítélik meg hazánk teljesítményét, amely előretekintve a hitelminősítői besorolás további javítását indokolja.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/38230/pics/lead_800x600.jpg
befektetés,erősödő gazdaság,Fitch Ratings
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?