Blogolj!

Növekvő kiskereskedelem, keresett magyar termékek

A gazdaság számos területen huzamos idő óta jól teljesít. Ebből lehet finanszírozni mások mellett az életpálya modellekhez kötődő béremeléseket, a családi otthonteremtési kedvezmények rendszerét, illetve a gazdaság jó teljesítménye biztosít alapot a jövőre tovább emelkedő családi adókedvezményeknek, áfacsökkenéseknek.

A KSH csütörtöki adatai is a nemzetgazdaság jó teljesítményhez kötődnek. Már 45 hónapja tart a kiskereskedelmi forgalom emelkedése Magyarországon - mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva, írta az MTI.

A márciusi növekedés azért is nagyon kedvező, mert magas volt a bázis.

Marczinkó Zoltán István arra számít, hogy minőségben elmozdult a fogyasztás, a részletes adatok alapán lesz látható, hogy az élelmiszereket megválogatják a fogyasztók, és elsősorban a magyar temékeket választják - fejtette ki.

Van még tere a kiskereskedelmi forgalom emelkedésének, amit a reálbér-növekedés is támogat, és a lakásépítések megélénkülésével együtt az ezekhez kapcsolódó vásárlások, a tartós cikkek kereskedelme is emelkedhet – mondta a helyettes államtitkár.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/37891/pics/lead_800x600.jpg
fogyasztás,KSH,magyar termék,Marczinkó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?