Blogolj!

Az olcsóbb internet segíti a digitalizáció terjedését

A jövőben cégek adóbevallásait is az adóhivatal készítheti el, hasonlóan a magánszemélyekhez, hangzott el a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén csütörtök délelőtt. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez 2018 után valósulhat meg.

A kormány célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze a digitális szolgáltatásokat, egyszerre javítva ezzel a szolgáltatók versenyképességét és csökkentve a felhasználók költségeit – jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) harmadik ülését követően.

A nemzetgazdasági tárca közleménye kiemelte, az NVT által tárgyalt első hat témakörből már öt területen sikerült olyan jogszabály-módosításokat elindítani, amelyek még ebben a félévben az Országgyűlés elé kerülhetnek.

Varga Mihály kiemelte: ösztönözni kívánják az elektronikus számlavezetést, a közműszámlák elektronikus kiegyenlítését, és a kabinet azt tervezi, hogy idővel a cégek adóbevallását is - a magánszemélyekéhez hasonlóan - az adóhivatal készítse el.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a digitalizáció terjedését segíti, hogy a kormány döntött arról, hogy jövőre 18-ról 5 százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája. A tárcavezető a támogató lépések között említette a szociális alapszámla bevezetését, amelynek köszönhetően már rövidtávon csökkenhet a bankszámla-vezetés költsége.

Varga Mihály kiemelte: a testület által javasolt rövid távú versenyképességi-javító javaslatok egy része - így az építési szabályok és a közműveket érintő egyszerűsítések - már a törvényalkotás szakaszába ért.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/37386/pics/lead_800x600.jpg
céges adóbevallás,internet,Nemzeti Versenyképességi Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?