Blogolj!

A családi adókedvezmény és a kedvező demográfiai adatok

A demográfiai helyzet kedvezőalakulásában is szerepe lehet a családi adókedvezmények rendszerének. Ismeretes, az előzetes adatok szerint 2016-ban 93 100 gyermek született, ami 1,5 százalékkal több, mint az előző évben. A természetes fogyás 33 800 fő volt, 6207-tel kevesebb az egy évvel korábbinál.

Ez a hetedik év, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni, állapítja meg a nemzetgazdasági tárca közleménye. Már az év második hónapjában több mint 778 ezren vettek igénybe családi adókedvezményt 15,5 milliárd forint értékben. A családi adókedvezmény bevezetése óta az idei év végéig számításaink szerint összesen 1330 milliárd forint marad a családoknál.

A családi adórendszert 2011-től vezette be a kormány azzal a céllal, hogy több pénz maradjon a családoknál. A családi adórendszer jelentős adócsökkentést jelent a 2010 előtti adórendszerhez képest: a személyi jövedelemadó kulcsa 32 százalékról 15 százalékra csökkent, és a munka mellett gyermeket nevelők családi adókedvezményt kapnak.

A családi adórendszert bevezetése óta évről évre bővíti a kormány. 2014-ben életbe lépett a kiskeresetűek adócsökkentése. Azóta a gyermekek után járó kedvezményt nemcsak az adóból, hanem a járulékokból is le lehet vonni. Az intézkedésnek köszönhetően 2014 óta évről évre mintegy 300 ezer szülőnek gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése.

Tavaly és idén a kétgyermekesek családi adókedvezménye nőtt, 2016 és 2019 között a duplájára emelkedik. A kormány célja, hogy tovább csökkenjenek az adók, és még több pénz maradjon a családoknál.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/37021/pics/lead_800x600.jpg
családi adókedvezmény,természetes fogyás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?