Blogolj!

Nem csak a szellők szárnyán repülhetünk Kazahsztánba

Felhők felett kalandozni immár nem csak képzeletben lehet Közép-Ázsiába. Kazahsztánnal tavaly kötött partnerségünk újabb fontos állomásához érkezett ma.

A magyar kormány stratégiai partnerének tekinti Kazahsztánt, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy egy közvetlen légi járat teremtsen összeköttetést Magyarország és Kazahsztán között – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a WizzAir új járatának bejelentésekor.

A tárca közleménye kiemeli, a most megnyíló járat nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a két ország közötti gazdasági, turisztikai és kulturális kapcsolatok tovább erősödjenek.

A tárcavezető leszögezte: Kazahsztán Közép-Ázsiában Magyarország stratégiai partnere és mindkét ország az együttműködés elmélyítésére törekszik. A közvetlen járat nemcsak két világváros között teremt új összeköttetést, hanem két lendületben lévő gazdasági régiót, a Közép-Kelet-Európait és a Közép-Ázsiait kapcsolja össze – hangsúlyozta Varga Mihály hozzátéve, hogy minden új kapcsolat, amely gyorsan fejlődő gazdasági csomópontokkal köti össze hazánkat, előnyös a magyar gazdaság egésze számára is.

A miniszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt év októberében fontos lépés történt, új szintre emelkedett Magyarország és a Kazah Köztársaság partnersége, mivel megalakult a Magyar-Kazah Stratégiai Tanács. Ez a szervezet a kétoldalú együttműködés eszközeként lehetővé teszi a gazdasági együttműködést érintő döntések operatív meghozatalát és a kétoldalú kulturális-oktatási kapcsolatok fejlesztését is. A tárcavezető elmondta: a kereskedelmi kapcsolatok mellett az ipar, az egészségipar, a mezőgazdaság és agráripar, az oktatás és turisztika területén is komoly lehetőség van arra, hogy sokoldalúbbá tegyük a két ország közötti együttműködést.

Az induló légi járatnak további aktualitást ad, hogy Magyarország kiállítóként vesz részt az idén nyáron zajló asztanai EXPO-n, amelyre közel 3 millió látogatót várnak 2017 júniusa és szeptembere között – emlékeztetett Varga Mihály.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/36777/pics/lead_800x600.jpg
Kazahsztán,Közép-Ázsia,Varga Mihály Wizz Air
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?