Blogolj!

Legyél Te is mezőgépész!

Dr. Balog Ádám

Együttműködési megállapodást írt alá az MKB Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) képviseletében dr. Balog Ádám, az MKB Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke kedden. A megállapodás értelmében a két szervezet a legjobb lehetőségeket biztosítsa a mezőgazdasági vállalatok számára, ezen belül a bank támogatja a MEGFOSZ által indított „Legyél Te is mezőgépész!” programot.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szervezete évek óta kiemelten foglalkozik az élelmiszer előállítást nyújtó mezőgazdasági ágazat versenyképességének erősítésével. Ehhez szükség van az ágazat szakképzett munkaerejére, a fiatal, elhivatott és motivált szakember-utánpótlásra, ezért a szakmai szervezet pályaorientációs kampányt indított. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmák, hosszú távú megélhetést képesek biztosítani és alkalmasak az önálló, vállalkozói tevékenység elindításához. Akár generációkon átívelő vállalkozói lét megalapításához is alkalmasak. Ilyen szakma például a mezőgépészet.

A MEGFOSZ a kampány részeként összefogást kezdeményezett tagjai és a szakiskolák között, aminek keretében a tanulók a gyakorlatban is meg tudják tapasztalni az iskolában tanultakat, ezáltal korszerű, modern versenyképes szaktudásra tesznek szert. A 11 programból álló képzés- és karriercsomag elsősorban a diákokat segíti, hogy azok a tanulmányaik során minél jobban ki tudják használni a programban résztvevő cégek által nyújtotta lehetőségeket.

Az MKB Zrt. több évtizede jó kapcsolatokat ápol az agrárszakma potenciális képviselőivel, ugyanakkor további nyitást tervez az agrárium felé. Ezen stratégiai célkitűzéseibe teljes mértékben illeszkedik a MEGFOSZ által felajánlott kizárólagos banki szponzori státusz. A határozott idejű, egy évre szóló együttműködési megállapodás első lépéseként a januárban megrendezett 2017. évi AgrárgépShow kiállításon a két szervezet már együtt képviseltette magát.

„A MEGFOSZ által indított „Legyél te is mezőgépész!” program pedig azért jött létre, hogy segítse a jövő szakembereinek felkészülését. Az MKB büszkén áll minden olyan kezdeményezés mellé, mely új értékeket teremt, mint ahogyan ez a program is” – hangsúlyozta dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködés további lépéseként az MKB Zrt. és a MEGFOSZ ebben az évben több rendezvényt szervez közösen. Példaként említendő az idén júniusban az Agrárkamarával együtt megrendezésre kerülő szántóföldi bemutató Mezőfalván, melyet számos szakmai kiállításokon való részvétel követ, mint amilyen a jövő januári 2018. évi AgrárgépShow (Agromash).

Címkék: Balog Ádám
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/36627/pics/lead_800x600.jpg
Balog Ádám
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?