Blogolj!

Lázár megmentette az Igazi Csíki Sört

Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa és Lázár János a sörkóstolás pillanataiban

Lázár János kancelláriaminiszter jött, látott és győzött.

Emlékezetes, hogy a tárcavezető múlt pénteken látogatott a csíkszentsimoni gyár gyárba, ahol az egyébként sört nem fogyasztó miniszter meg is kóstolta a hosszú ideje vitatárgyát képező csíki sört. Lázár János közölte, ha a multi cég nem jut egyezségre a manufaktúrával, a kormány kezében még számos olyan eszköz van, amelyet kész bevetni az Igazi Csíki Sör érdekében.

A magyar kormány azután állt a Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa mellé, hogy a cég pert vesztett Romániában a Heineken Romániával szemben. A román bíróság ugyanis kimondta, a sörmanufaktúra nem használhatja termékein a korábbi címkéket, a márkanév ugyanis összetéveszthető a holland multi által gyártott termékével.

A mai friss hír pedig már arról szólt, hogy a megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a közösségi oldalán. Ebben közölték:

“A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek”.

Alig három nap telt el tehát Lázár János csíki látogatása óta, s máris megszületett a kedvező megoldás.

Öröm olvasni a közleményben, hogy hirtelen mind a Csíki Sör Manufaktúra (Lixid Project SRL), mind pedig a Heineken România konstruktív tárgyalásokba kezdett, amelyen kiderült: mindkét fél érdekévé vált, hogy a Csíki Sör márkanév körüli vita barátságos úton rendeződjék. Így a jövőbe a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon.

Az Igazi Csíki Sör gyártója Facebook-oldalán közzétett közleményében megköszönte minden támogatójának, fogyasztóinak, a helyi közösségüknek és nem utolsó sorban Magyarország kormányának az önzetlen segítséget.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/36584/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
András 2017-03-27 19:22:29
A bíróságot megkenő heinekent megfenyegették korrumpálással????
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?