Blogolj!

Ki térdepelteti kukoricán Budapestet?

Stummer János, Jobbik. Úriemberekre, úriemberi politizálásra lenne szükség. Erről azonban szó sincs. Csak szánalmas pecsenyesütögetésről, jogtipró káron szerzésről.

Lázár János egyáltalán nem akarja „kukoricán térdepeltetni” a fővárost, ahogy arról a Jobbik budapesti regionális igazgatója, Stummer János beszélt mai sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pusztán a tényeket ismertette Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előtt pénteken, amikor jelezte, az olimpia meghiúsulása miatt „Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető”. A feltételes mód használata azonban pontosan utal arra, hogy a forrásokról még nincs döntés, ahogy azt a miniszter nyilatkozatával kapcsolatban Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton meg is jegyezte.

Egyébiránt Stummer úrnak nem árt pontosan célozni, amikor felelőst keres. Amikor azt kérdezi, miért „mondott le” Budapest arról, hogy megkérdőjelezhetetlenül fővárosi fejlesztésekre fordítsák azt a bizonyos 1000 milliárd forintot? A pénz felhasználásának természetes irányát ugyanis nem Tarlós István főpolgármester nagyvonalú és önzetlen gesztusa, de még csak nem is a nyilvánvalóan és természetesen vidékpárti Lázár János térítette el, hanem a mérhetetlenül önző, saját párttá válásának esélyeit az olimpiai aláírásgyűjtéssel megalapozni akaró Momentum Mozgalom ellenzékkel történt összeborulása.

Az 1000 milliárd forint felhasználásáról új döntéseket kell hozni. S ha nincs semmi mással nem pótolható, olimpiával kapcsolatos fejlesztési kényszer, amit még Stummer János sem tud elővarázsolni a kalapból, akkor bizony egyéb szempontok is szükségszerűen közrejátszanak abban, mi legyen e hatalmas összeg sorsa.

S azt kell látni, hogy ezzel a nyilatkozattal a Jobbik sem akar mást, csak választói rokonszenvet növelni bemutatva, hogy ő milyen éber és ügyes, mert azonnal reagál az olimpiai források ügyére, miközben mocskolódásra használja fel az alkalmat. Jelezték a sajtótájékoztatón, hogy a Jobbik javaslatok sorát teszi a következő napokban, hogy mire lehetne költeni a forrást, „mielőtt a fideszes haverok szemet vetnének az egyelőre gazdátlan százmilliókra”. Azaz a Jobbik egyáltalán nem fejleszteni akar, hanem mindenek előtt rágalmaz és mocskolódik, illetve rokonszenvnövelői szándékkal tunkol a meggyilkolt olimpiai álom ellenzék által kiontott vérében.

A káron szerzés tilalma egyébként azt mondja ki, hogy a károsultat (Budapestet) a károkozó (Momentum plusz ellenzék) köteles olyan helyzetbe hozni, mintha a károkozás meg sem történt volna. Vagyis a károsult nem gazdagodhat a károkozás kapcsán. Ha tetszik, az olimpiarendezés pályázatának visszavonására irányuló aláírásgyűjtési akció jelentette népszerűségemelkedést sem lehetne a párttá alakulás céljára felhasználni, ahogy a Jobbiknak sem lehetne a 1000 milliárd felhasználásával a maga előnyét szolgáló nyilatkozatokat tenni.

Ehhez persze úriemberekre, úriemberi politizálásra lenne szükség, akiknek valóban fontos a jogállamiság, az önkétes jogkövető magatartás.

Erről azonban szó sincs. Csak szánalmas pecsenyesütögetésről, jogtipró káron szerzésről, de mindenek előtt rágalmazásról és mocskolódásról.

Építés helyett, rombolásról.

Ezek után kérdés lehet, ki térdepelteti kukoricán Budapestet?

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/34892/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?