Blogolj!

Megújul a gasztroenterológia a Szent Margit Kórházban

Varga Mihály miniszter, Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója a sajtótájékoztatón

Óbuda-Békásmegyer és a környező agglomerációs települések lakói örülhetnek különösen a Szent Margit Kórház fejlesztéséről szóló mai kormányzati bejelentésnek. A kabinet több forrásból is támogatja az óbudai intézményt, ennek köszönhetően megújul többek között a gasztroenterológiai osztály és sor kerülhet az épületek energetikai korszerűsítésére is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az intézmény idei beruházásait ismertető sajtótájékoztatón kijelentette: a magyar gazdaság eredményeinek köszönhetően évről évre egyre több pénzt tud a kormány az egészségügy fejlesztésére fordítani.

A tárca közleménye megállapítja, idén a kórház több mint 200 millió forintot fordíthat a betegellátás színvonalának emelésére.

A miniszter hangsúlyozta: a most bejelentett programok mellett a kórház vezetői újabb terveken dolgoznak. Hamarosan döntés születhet egy 2 milliárd forintos energetikai felújítást magában foglaló pályázatról, és jó esély van arra is, hogy a közeljövőben a főváros egyik legmodernebb MRI-diagnosztikai centruma kezdje meg működését az intézmény falain belül.

A beruházások növelik a betegellátás gyorsaságát és biztonságát. Ennek nagy a jelentősége, hiszen a kórház Óbuda-Békásmegyer és az agglomerációs települések lakosságát figyelembe véve közel 200 ezer – egyes szakmák tekintetében több mint félmillió – polgár egészségügyi ellátásáért felel.

Budapesten és a Pest megyei régióban 2017-től jelentős fejlesztések várhatóak a betegellátás területén. Idén 51 milliárd forintot fordít a kormány az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, ami kiterjed az infrastrukturális és az eszközállomány megújítására egyaránt.

Ebből az összegből 40 milliárd forint a központi költségvetésből áll rendelkezésre. Ilyen nagyságú forrás a rendszerváltás óta nem szolgálta a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztését.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/34322/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?