Blogolj!

Középpontban a digitalizációs fejlesztés

Rákossy Balázs a versenyképes vállalkozói ismeretek fontosságt hangsúlyozta

Jó hír a kis- és középvállalkozások számára. Mától van lehetőség támogatási kérelem benyújtására a „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című pályázati felhívás esetében.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a rendelkezésre álló keretösszeg 2,35 milliárd forint, a kérelmek benyújtására konzorciumi formában van lehetőség.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik kiemelt célkitűzése a versenyképes vállalkozói ismeretek terjesztése, az innovációra való nyitottság ösztönzése – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A felhívás célja a magyarországi feldolgozóiparban tevékenykedő mikro-, kis-, és középvállalkozások digitális transzformációjának elősegítése, az ipar 4.0 termelési rendszereinek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési megoldások iránti nyitottságának fokozása.

Az ipar 4.0-val összefüggő jövőbeli szak- és fejlesztéspolitikai döntések megalapozásához adatbázis létrehozása szükséges, így fontos a hazai vállalkozások ipar 4.0 felkészültségének felmérése, minősítése.

A program további célja a fejlett ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó termelő vállalatok mintajellegű megoldásainak bemutatása, amely az ipari és technológiai termelési rendszerek fejlesztése kapcsán segíti a vállalkozások ipar 4.0 jellegű átalakulását, ezáltal jelentősen erősítve a hazai termelő vállalkozások versenyképességét.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/33880/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?