Blogolj!

Korábbi kritikusaink is elismerik Magyarország teljesítményét

Varga Mihály              Fotó: MTI

Jó bizonyítványt állított ki hazánkról az Európai Bizottság a ma közzétett téli gazdasági előrejelzésében

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy kommentálta a hírt az MTI-nek: nagyon fontos üzenet, hogy a magyar gazdaság külső szemlélők szerint is jó pályán van. Hozzátette:

„örülünk annak, hogy korábbi kritikusaink egyre inkább elismerik azt a teljesítményt, ami az ország mögött van”.

Az Európai Bizottság jelentésében azt állapítja meg, hogy a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag fölött növekszik, jelentősen emelkedett a munkahelyek száma, és mindeközben olyan intézkedéseket hozott a kormány, amelyek hozzá tudnak járulni az ország versenyképességének erősítéséhez.

Varga Mihály hangsúlyozta:

ezek a folyamatok nem állnak meg.

Ha nem tör ki újabb hullám, amely megrengeti a világgazdaság egészét, akkor joggal feltételezhető, hogy tartós marad az a felzárkózási folyamat, amivel Magyarország közelít a fejlettebb országokhoz, azaz gyorsabban tud növekedni az ország, mint a nyugat-európaiak.

Az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben közzétett téli gazdasági előrejelzésében idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon.

A bizottság szerint a következő időszakban várhatóan élénkülni fognak a beruházások és tovább nő a háztartások fogyasztása is.

A várakozások szerint növekedésserkentő hatása lesz, hogy a kormány novemberben fokozatos minimálbér-emelésről, járulékcsökkentésről és a társasági nyereségadó mérsékléséről állapodott meg a szociális partnerekkel, minthogy a magasabb bérek a fogyasztást, az alacsonyabb adók pedig a befektetések növekedését vonják maguk után.

A szakemberek arra is számítanak, hogy tovább csökken a magyarországi munkanélküliség.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/33881/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?