Blogolj!

Az Irinyi Terv egyik alappillére

Az aláírás résztvevői

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Knorr-Bremse Csoport magyarországi vállalatai Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoportot hoznak létre. A szervezet modellértékű megalakításával egyre több magyar kis- és középvállalkozás számára válhat elérhetővé, hogy nagyvállalatok beszállítójává váljon.

Varga Mihály szakminiszter az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor jelezte, a járműipar – amely Magyarország újraiparosítási programjának, az Irinyi Tervnek egyik alappillére – hatalmas változások előtt áll. Az az ország, amelyik kellő időben, jó irányba fordítja gazdaságának ezt a szegmensét, jelentős versenyelőnyre tehet szert.

A tárca közleménye rámutat, hogy az iparág egyik vezető cégcsoportjának vállalataival, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-vel és a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft-vel kötött megállapodás olyan beszállítói programok megvalósítását teszi lehetővé, amelyek modellként szolgálhatnak a járműgyártás és a kapcsolódó ágazatok képviselői számára is.

Elsődleges érdekünk, hogy a magyar kis- és középvállalkozások minél nagyobb számban tudjanak csatlakozni a nálunk működő világvállalatok beszállítói köréhez – mutatott rá Varga Mihály kijelentve, hogy az aláírt dokumentum ehhez teremti meg a feltételeket. A Knorr-Bremse magyarországi leányvállalatai már most is – a hazai átlagot jóval meghaladóan – több, mint 400 magyar vállalkozással állnak kapcsolatban.

A kormány és a nálunk működő nemzetközi nagyvállalatok közötti együttműködés eddig is számottevően járul hozzá gazdaságunk fejlődéséhez és a cégcsoportok sikereihez is. Magyarország azzal nyerheti a legtöbbet, hogy a külföldi nagy cégek által képviselt magas technológiai és szakmai szint hozzájárul a hazai kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez is.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/33798/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?