Blogolj!

Milliárdok kisvállalkozásoknak pályakezdők támogatására

Fiatal munkavállalók lesznek a haszonélvezői. Olcsóbbá teszi a gyakornokok foglalkoztatását a közvetlen munkahelyteremtést elősegíteni szándékozó operatív program.

Összesen 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el 426 mikro-, kis- és középvállalkozás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályakezdők támogatását célzó gyakornoki programjának keretében.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta, a program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése, valamint az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése.

A gyakornoki program egyrészt bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is. A vállalkozásoknak a program megvalósításra 9 - 15 hónap áll rendelkezésére.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/33761/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?