Blogolj!

Az ország erősödését a nyugdíjasok is érezzék!

A kormányzat fontos célja volt, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék. Összesen 2,7 millió embernek növekszik a nyugdíja januártól. A nyugdíjemelés, az Erzsébet-utalvány és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése a biztonságot tudja garantálni a nyugdíjasok számára.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
feldézte: 2010-ben azt vállalta a Fidesz-KDNP-kormányzat, hogy minden évben megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét. Hozzátette: ezt a vállalást nemcsak megtartani, hanem növelni is sikerült, írta az MTI.
Az évek többségében a pénzromlás mértékét jóval meghaladó nyugdíjemelést kaptak a jogosultak.
Idén januártól a nyugdíjak 1,6 százalékkal magasabbak a tavalyiaknál. Ez egy
átlagnyugdíj esetén 2 ezer forint többletet jelent.
Az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is magasabb
juttatást kapnak. Így az árvaellátásban, a szolgálati járandóságban, az özvegyi járadékban, a rokkantsági ellátásban, a rehabilitációs ellátásban, a baleseti járadékban és fogyatékossági támogatásokban is megjelenik az emelés.
A nyugdíjasok juttatásait növelte az év végén adott, 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvány. Az utalványok 92,5 százalékát december 24-éig kiküldte a posta, a maradék részével pedig december 30-áig végeztek. A következő tíz munkanapban azok, akiket nem találtak otthon, a postákon még átvehetik az Erzsébet-utalványukat - tette hozzá.
A nyugdíjasok számára a gázárak, az energiaárak csökkenése, valamint hétfőtől az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése is további több tízezer forintos spórolást jelenthet.
Január 2-ka az első olyan nap, amikor ha valaki lemegy a boltba, érezhető, nagymértékű áresést tapasztalhat az alapvető élelmiszerek - a friss tej, a tojás és a baromfihús - esetében az áfacsökkenés következtében. A boltok többsége jelezte, hogy az áfatartalom-csökkenést a fogyasztói árakban is érzékeltetni fogja.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32899/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?