Blogolj!

Szívet melengető adócsökkenések mától

Január elsejétől több lakossági és vállalati adó és más közteher mértéke is szívet melengetően csökken. Olcsóbb lesz például a baromfihús és a tojás, de kevesebbet kell fizetni az internetezésért is. Mérséklődik továbbá a társasági adó és a kiva mértéke is.

A legnagyobb mértékű csökkenés a baromfihús, a tojás és a friss tej forgalmi adóját érinti, az áfa e termékekre egységesen 5 százalék lesz, írja a távirati iroda. A fogyasztók ennek hatására legalább 17 százalékos árcsökkenésre számíthatnak e termékeknél, de egyes az MTI által megkérdezett élelmiszerláncok ennél is nagyobb ármérséklést ígértek. Az áfa az internet-előfizetésre is csökken, 18 százalékra. Az éttermi étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalomra a vendéglátás áfakulcsa szintén 18 százalék lesz az idén, és jövőre 5 százalékra csökkenhet.    

A januárban életbe lépett szabályozások kedveznek az első házasoknak is, a havi ötezer forint a családi kedvezménnyel együtt igénybe vehető már az adóelőlegből is, a módosítás visszamenőleges hatályú, így az új szabály már a 2014. december 31-ét követően megkötött frigyek esetében is alkalmazható. Emellett adómentes lett a bölcsődei mellett az óvodai szolgáltatás, óvodai ellátás is, így ha a szülő kisgyermeke bölcsődei vagy óvodai ellátásáért fizetendő díjról odaadja a munkáltató nevére szóló számlát a munkáltatójának, akkor a vállalkozás által megtérített összeg teljesen köztehermentes.

Január 1-jétől 350 ezer kétgyerekes család adókedvezménye emelkedik, havi 30 ezer forintra. A frissen házasodottakat is érinti a január 1-jével életbe lépett változás, ha viszonylag hamar jön a gyermek. Ők eddig a két évig járó "elsőházas" adókedvezményt vehették csak igénybe, de január 1-je után a szabályok módosulásával, ha két éven belül jön a baba, párhuzamosan az első gyermekkel járó adókedvezményt is felhasználhatják.

Vállalati oldalon a társasági adó mértéke egységesen 9 százalékra mérséklődik a korábbi 19, illetve 10 százalékról, valamint a kisvállalati adó (kiva) mértéke 2 százalékponttal, 14 százalékra csökken. Januártól csökken a vállalkozó által fizetendő közteher mértéke, a dolgozói juttatások adóalapjának megállapításához alkalmazandó szorzó 1,19-szeresről 1,18-szorosra mérséklődik, így akár ennyivel magasabb összegű cafeteria-keretet biztosíthat dolgozójának a vállalkozó.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32878/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
MAGYAR VÉDELEM 2017-01-01 20:48:11
AZONNALI BÉREMELÉST,A DOLGOZÓKNAK! MULTIK KI ! SAJÁT ÖNÁLLÓ IPART! MALÉVET,VISSZA! JÓ AZ OROSZ GÉP IS! NATOBÓL KI! A VILÁG INSTABIL!-----HIÁBA KÖT A KÉT NAGYHATALOM KÜLÖNBÉKÉT! A VILÁG STÁTUSQUOJA VÉGLEG MEGBOMLOTT!----HELYZET ,INSTABIL! BIOSZFÉRA INSTABIL!--GRAVITÁCIÓS INGADOZÁSOK!STB!-EZ KEVÉS!--NEM PÓTREAKCIÓK KELLENEK!..TELJES GYÖKERES ÁTALAKULÁS KELL!--LESZAKADNI A BANK KASZTRÓL! FIDESZ!--FIKTÍV PÉNZMOZGATÁS,GYÁRTÁS HAZUDOZÁS! EZ NEM A MI VILÁGUNK!--LÉPNI!ÖNÁLLÓ,KÖZÉP---EURÓPAI VÉDELMI SZERVEZET KELL! A NYUGATI ELIT VESZTÉSRE ÁLL,EZÉRT BÁRMIRE KÉPES!--NEM LEHETÜNK,VÉDTELENEK,NAIVAK,ÉS LÖKÖTTEK!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?