Blogolj!

Több elismerés jutott a MÁV-START-nak

A gazdaság bővülése jótékony hatást gyakorolt a bérek emlekedésére. Erről már a harmadik negyedévben is érkeztek kedvező adatok. A Standard & Poor’s is felminősítette hazánkat, s a dinnyetermesztők is kedvező évet zárhattak a ballib időszak hozzá nem értő szabályozást meghaladó új gazdaságpolitikának köszönhetően. Eco-Blogstar, 2016. 3. rész.

 

2002 és 2010 között a gazdasági kormányzás Mekk Elekjei a dinnyetermesztést is hazavágták. Nyolc év alatt a 9 ezer hektáros termőterület a felére, 4500 hektárra csökkent. A 2011-ben indult, ballibék által folyamatosan gúnyolt nemzeti dinnyeprogram azonban rendet tett, a görög- és sárgadinnye több mint tízezer családnak nyújt megélhetést.

Hosszú évek óta folyamatosan nőnek a reálbérek Magyarországon, és a következő másfél évben további jelentős bérnövekedésre számíthatunk. A magyar gazdaság pedig az idei első negyedév 0,9-es GDP növekedése után (amely mutatóra balliberálisék a nadrágjukba élveztek és rögtön a gazdasági összeomlásról pofáztak egy hétig) a második negyedévben 2 százalékkal bővül.

Porából újjászületett főnixmadárként szárnyal a Tesco. Brutális, 68 milliárd forintos korábbi veszteség után most 13,2 milliárd forint lett az adózás utáni eredménye. Ez elvileg csodás gazdasági siker, törvényes, átlátható, tanítani kéne a felsőoktatásban. Csak ezt már sokan nem tudják elhinni, inkább egy törvényszöveget látnak a háttérben.

Újabb csúcsokat döntött meg a magyar gazdaság: rekord alacsony munkanélküliség, rekord a foglalkoztatottak létszáma, egészen pontosan 4 millió 343 ezer a foglalkoztatott, a munkanélküliség pedig 5,1 százalékra süllyedt, amivel az Európai Uniós országok között az ötödik legjobb mutatóval rendelkezünk. S ez még megy lejjebb is az év későbbi részében. A rendszerváltás óta nem voltak ilyen számaink.

A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint az első negyedéves 77,2 százalékról 75,5 százalékra csökkent a GDP arányában az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága. Vagyis újabb említést érdemlő sikert könyvelhet el az ország az államadósság elleni küzdelemben annak ellenére is, hogy a forint gyengülése e küzdelemben speciel nem segített.

Több elismerést is kapott a MÁV-START, ami bizonyos tekintetben egyedülálló az egész kontinensen, hiszen nincs még egyetlen olyan személyszállító cég, amely járműveket is tud gyártani saját magának – a vállalkozás él is ezzel a lehetőségekkel. Többek között díjat vehetett át az Édes Napok nevű rendezvényt szervező cég is.

Együttműködési megállapodást írt alá Shanghai Newsummit Biopharma csoport, Kína egyik legfontosabb orvostechnológia fejlesztőcége és a légúti betegségek speciális kezelésére szakosodott magyar Indiso Kft. A megállapodás értelmében a magyar cég által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják Kínában a krónikus légúti betegségek kezelésére.

A magyar alapítású, hazai és külföldi oktatási intézményekkel is együttműködő, Jeremie-finanszírozott egészségügyi startup, a HandInScan kínai kórházakban is helyet kap. Erről a G20 csúcs keretében született megállapodás.

A magyar gazdaságpolitika sikeres. Egyértelműen ez az üzenete annak, hogy a Fitch Ratings felminősítése után a napokban a Standard&Poor’s hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelte vissza Magyarországot. Ez azt jelenti, hogy beérett a magyar gazdaság jó teljesítményének gyümölcse, a magyar emberek jól dolgoztak. Szakértők megjegyezték, a felminősítés már hosszú ideje kijárt volna az országnak.

(folytatjuk)

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32753/pics/14826736653484463_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?