Blogolj!

Megszabadultunk az IMF vérszívó gyámkodássától

Az esztendő második negyedéve meghozta a régen várt felminősítések első fecskéjét. Áprilisban a Fitch Ratings sorolta befektetésre ajánlott kategóriába Magyarországot. Visszafizettük a súlyos hiteleket, ezzel megszabadultunk az IMF rabságától. Újból vásárolhatunk vasárnap, bejelentették: idén már újabb termékek áfája lesz öt százalék. Eco-Blogstar, 2016. 2. rész.

A pannon puma „fülsiketítő dübörgése” közepette, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok gazdaságpolitikai hibái miatt 2008 őszére csődbekerült az ország, az IMF-re volt szükség. A szavazók szerencsére 2010-től hivatalosan is eltanácsolhatták a ballib Mekk Mestereket az ország irányításától – visszafizettük az IMF-hitelt.

Emlékeznek, amikor 2006-ban Gyurcsány, mint Steimann, a grófnő belenézett a kamerába, és azt fuvolázta, kormánya az adócsökkentés kormánya lesz… Persze, egy szó sem volt igaz. A most benyújtott, 2017-es költségvetés viszont valódi adó- és áfacsökkentést jelent... Pontokba szedtük.

Visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárról szóló törvényt - jelentette be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A kereskedelem hamar visszazökkent a régi kerékvágásba. A kormány egykettőre benyújtotta a törvénymódosítást.

A sertéshús után a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökken jövőre, és mérsékelhetik az éttermi szolgáltatások és az internethasználat forgalmi adóját is. Emellett további 100 milliárdot terveznek lakástámogatásra költeni 2017-ben. Hamarosan bejelentkeznek a halasok is.

A három nagy hitelminősítő közül elsőként a Fitch ismét befektetésre ajánlott kategóriába minősítette Magyarországot. A felminősítés is bizonyítja, hogy a magyar gazdaság átalakítása sikeres volt, a magyar reformok működnek. A Fitch elemzői is elismerték, hogy – többek között – a tartósan pozitív fizetési mérlegnek, a devizahitelek forintosításának és az önfinanszírozási programnak köszönhetően jelentősen csökkent az ország és a pénzügyi szektor sérülékenysége.

Kecskeméten megnyílt az első MFB Pont. Végre. Első körben 442 MFB Pontot nyitnak országszerte (tegnap 26-ot: Budapesten és a megyei jogú városokban), de hamarosan kiírja az MFB a hálózat további bővítését célzó közbeszerzését, aminek köszönhetően újabb pénzintézetek csatlakozhatnak ehhez a rendszerhez.

Az elmúlt napok levélváltásai alapján egyértelmű, hogy komoly érdekellentétek mutatkoznak a hazai takarékszövetkezetek körül. Előbb Demján Sándor írt levelet a miniszterelnöknek, azt állítva, megvezetik Orbán Viktort. Aztán Demjánt cáfoló levelet tett közzé a Bankszövetség, utóbbit pedig a Magyar Takarékszövetkezeti Bank cáfolta pontról pontra.

2015-ben jelentősen nőtt az MFB eredménye – hangzott azon a sajtótájékoztatón, amelynek keretében mutatta be a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) a 2015-ös év fő számait. A sajtótájékoztatón Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára és Nagy Csaba, az MFB vezérigazgatója adott tájékoztatást a 2015-ös évet érintő adatokról és a bank működését meghatározó változásokról.

(folytatjuk)

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/32752/pics/14826682513794234_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?